Gyurkity Péter

Továbbra is csak Európában erős a Windows Phone

A szoftver jól kezdte az évet, de az iOS előretörése globális szinten jóval látványosabb.

A Kantar Worldpanel a napokban tette közzé legfrissebb felmérését, amelyben a december és február közötti időszak eredményeit veszik sorra, mégpedig régiókra, illetve országokra lebontva. Ebből kiderül, hogy a Windows Phone továbbra is inkább Európában birtokol számottevő pozíciókat, míg az iOS elsősorban az Android rovására tudott erősödni.

Az egy évvel korábbi helyzethez képest az Apple mobil operációs rendszerének előretörése a leglátványosabb változás, ami többek között a kínai eredménynek volt köszönhető: az urbanizált régiókban már 27 százalék fölé emelkedett a cég piaci részesedése, mégpedig az iPhone 6 okostelefon nagy forgalma miatt, amely a Xiaomi Redmi Note és az iPhone 6 Plus előtt végzett az első helyen. Az erősödés a globális színtéren is megfigyelhető volt, az amerikai és a japán piac kivételével ugyanis mindenhol javuló számukat mutatott a platform, míg az eddig magabiztosan vezető Android némileg veszített súlyából. Európában 67,6 százalékkal, míg az USA-ban 55,6 százalékkal volt első a szoftver, igaz, az iOS éppen itt, a számára legerősebb piacon esett némileg vissza, ezúttal 38,8 százalékra.


A Windows Phone eközben továbbra is elsősorban Európában nevezhető erősnek, bár itt is csak a harmadik helyen található az operációs rendszer. Az itt mért 10,1 százalékos piaci részesedéssel azonban messze a többi régióban felmutatott eredménye előtt jár, hiszen az Egyesült Államokban 4,8 százalékkal kénytelenek beérni, a feltörekvő, ma már legnagyobbnak számító kínai piacon pedig alig 1 százalékot értek csak el, amin mindenképpen javítaniuk kell, ha versenyben akarnak maradni. A WP egyébként Franciaország mellett Ausztráliában is erősödni tudott, itt jelenleg 9,3 százalékon állnak.

A Microsoft továbbra is leginkább az olcsó, belépő szintre szánt készülékekkel tud némi javulást elérni, a csúcskategóriás megoldások még váratnak magukra – ezt a hiányosságot szintén pótolniuk kell, hiszen a vásárlók nem fogják mindig beérni a szerényebb megoldásokkal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • TomecK #8
  Eddig én is WP-t nyúztam kb. 2 évig. Androidom volt már elég az egy kazal kaki. Pár napja cseréltem iPhone-ra. 1-2 dolog hiányzik a WP-ből még azért. iPhone egyenlőre gyorsabb, és stabilabb mindamellett, hogy még szép is a kezelőfelület.

  De egyébként tényleg WP fejlődik legtöbbet. 3-4 év múlva megint WP-t veszek szerintem.
 • Borg18754 #7
  Detto. Több évnyi androidos szenvedés után vettem egy WP-s telefont (520), megváltás volt. Sosem váltanék vissza lagdroidra. 1-2 apróbb hibája még van a WP-nek, de 10 szer olyan gyorsan fejlődik mint az IOS és az Android együttvéve.
 • fapapi #6
  Magán tapasztalatom, röviden.

  Több androidos készülékem is volt a közép és a csúcskategóriából.
  Nem vagyok extrém felhasználó, levelezés, böngészés, Voip programok, GPS, és természetesen telefonálás. Minden android készülékkel megszívtam, 1-2 hónap használat után 1 nap alatt lemerült, folytonos hiba üzenetek, fagyások, aksi ki-be játékok, amikor kellett és szükségem volt rá mindig lehalt. A garanciális javítások sorozata, ahol cserétek 6 db csavart, és esetleg újratelepítették az alap szoftvert.

  Meguntam, berágtam, váltottam.
  Vásároltam egy WP-t.
  Mindenre tudom használni a telefont, amire eddig is.
  Az alkalmazás ellátása egyre jobb, mindent megtaláltam amit szerettem volna, sőt többet is.
  Nincs 20.000 finó program, és 10.000 egyéb értelmetlenség.

  Nekem személy szerint nyugalmat hozott az életembe (telefonhasználatról beszélek) mindig működik amikor kell, 2-3 naponta töltöm (520 – 625 – 735 - 830 készülékeket használtam ezekre mind igaz volt).
  Nem fagy meg, nem áll meg, nem kell az akkumulátort ki-be teszegetnem, nem kell folyamatos áramellátás, nem dob idióta hibaüzeneteket, tudok telefonálni amikor akarok. Gyors mint a villám (520 azért lassabb mint a 830, de soha nem teljesített úgy, hogy idegesítsen az elvárt szintet tartja).

  Éves tapasztalatomat véstem ide, nem 2 hete használom a telefont.
  Az összes családtagom azóta lecserélte az androidos telefont WP-re. A 73 éves nagymamás is 520-as készüléket használ, gond nélkül. Több barátom is váltott, és eddig senki nem bánta meg.
  Nekem jó döntés volt a váltás, és soha, de soha az életben nem akarok androidhoz nyúlni. Már csak nevetek a metrón idegeskedő embereken akik legszívesebben a falhoz vágnák a készüléket, mert megint megadta magát.

  Még egy apróság. Egyik ismerősöm vásárolt egy hibás készüléket. Igen ilyen is van! A Nokia cserélte neki, nem javítgatták, és szaroztak. Azóta is hibátlanul működik.
 • bakkerman #5
  Neked az almás Tim Cook jobban bejon mi? :) Ő is saját kapura játszik akárcsak te :D
 • Gauge #4
  Csoda, hogy egy mondatot le tudtál írni hiba nélkül.
 • semmikozod #3
  Gratulálok
 • tomboy013 #2
  Az aztán a gondolkodásmód.....


  .....Jézusom :D
 • dyy #1
  na már csak a csávó kinézete miatt sem veszek wines telefont soha.