Gyurkity Péter

A vállalatokat hódítaná meg a Windows Phone

A Microsoft elérhetőnek tartja a vállalati szegmens meghódítását - a riválisok gyengeségeit használnák ki.

A Windows Phone a Nokia felvásárlását követően sem hozza az eredetileg remélt adatokat, a Microsoft illetékesei szerint azonban van még olyan, eddig kihasználatlan lehetőség, amely megnyithatja az utat a nagyobb elfogadottság felé. A vállalati szegmenst szeretnék már egy éven belül meghódítani, mégpedig egy, az iOS és az Android közötti aranyutat jelentő kínálattal.

Leila Martine, a Windows Phone UK igazgatója, egy internetes oldalnak adott interjúban arról beszélt, hogy 12 hónapon belül megvalósítható lehet a vállalati szegmens birtokba vétele, vagy legalábbis a piaci túlsúly kialakítása. Itt van mit ledolgozniuk, hiszen a B2B (business to business) piacon az Egyesült Királyságban például alig 18 százalékos részesedést mondhatnak magukénak, amivel ugyan megelőzik a 17 százalékot elért Samsungot, ám messze elmaradnak a 35 százalékot birtokló Apple-től. A kellően olcsó készülékekkel, valamint a több eltérő opciót kínáló szoftveres katalógussal azonban megfelelő alternatívát kínálhatnak az üzleti ügyfeleknek, akik az Android esetében jelenleg a biztonságot, az Apple készülékeinél pedig a választási lehetőségeket hiányolják.

Az olcsó okostelefonok megjelenésére irányuló törekvéseket nem kell nagyon kivesézni, hiszen a Windows Phone platform éppen itt ért el jó eredményeket. Jellemző módon a Lumia 520 - amely kifejezetten kellemes áron vált elérhetővé - a teljes WP-szegmens egyharmadát uralja, vagyis a vásárlók jó része az alacsony ár miatt döntött ezen alternatíva mellett. A Lumia 630 ezen vonalat kívánja folytatni, az új jövevény mellett azonban akad néhány egyéb változat is, amelyek szintén a vékonyabb pénztárcával rendelkezők számára kínálhatnak ideális megoldást. Ilyen például a Lumia 625, amely egyes brit forgalmazók oldalán most alig 79 fontért beszerezhető, dacára annak, hogy egy évvel korábbi megjelenésekor a készülék még 250 fontot kóstált.

A Microsoft törekvéseinek megvalósításához természetesen az Apple-nek és a Google-nek is lesz egy-két szava, az eddigiekből pedig gyorsan arra a következtetésre juthatunk, hogy ez utóbbi két cég jobb esélyekkel indul majd harcba.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • wraithLord #11
  Azért az is kicsit fárasztó, hogy ha valaki leszarozza a WP-t, hogy a WP egy kalap szar, és az égvilágon semmire sem jó, akkor a másik leszarozza az Androidot, hogy az egy kalap szar, és az égvilágon semmire sem jó...

  Most mind a kettő jó, vagy mind a kettő szar? Mivel mind a kettőt használják - és feltételezem egyik felhasználói tábor átlag IQ sem súrolja alulról a 60-at -, ezért az ítélet talán inkább előbbi felé tendál. Valakinek ez jön be jobban, valakinek az. Részben egyéni igények, részben egyéni pozitív/negatív tapasztalatok miatt. Mind a két oprendszer teszi a dolgát, általában hiba nélkül. (Persze nem volt szerencsém minden Androidhoz, csak a Nexusokét és a Samsung-féle Androidot ismerem.)
 • Shiny Copperpot #10
  Ja, mi elvárjuk a telefonunktól, hogy mindig megbízhatóan működjön, és tegye azt, ami a dolga. Ilyen igénytelenek vagyunk. Más kérdés, hogy ez pl. az Androidos telefonokról nem igazán mondható el. Bár biztos tudnak mobilhálózat nélkül hotspotot csinálni (csak minek? :) ). Nekem mindkét telefonom automatikusan állította be az órát a szolgáltató adatai alapján, biztos csoda történt. Az USB tethering tényleg jó lenne, bár még nem volt olyan alkalom, hogy szükség lett volna rá, de elképzelhető, hogy lesz.
 • cateran #9
  Nem szivem csucske az Android, mert kb minden updatettel egyre szarabb lesz, de hogy a WP8 vagy 1 millio evvel le van maradva mogotte, az is tuti (Lumia 520-asom is van, meg persze Androidos telok is)
  Alapveto funkciok nem mukodnek, akkora szar...(automatikus idobeallitas a szolgaltato adataibol, hotspot funkcio mobilhalozathoz csatlakozas nelkul, usb tethering hogy par peldat emlitsek) A menurendszere pedig mindent alulmul, amit eddig lattam...
  Aki szerint EZ jo rendszer..hat nem lehet tul magas az igenyszint....
 • Gauge #8
  Jó a WP: gyors, megbízható, és egész sok minden elérhető rajta. Az MS biztosan erősen fog dolgozni azon, h még vonzóbbá tegye a platformot, szal a potenciál is nagyobb, mint az Androidban. Szerintem tökéletes választás azoknak, akiknek nem a csili-vili képernyő számit, hanem a praktikusság.

  Nekem bevált. Én a céges droidot adtam vissza inkább és maradtam a WP-nél....
 • dyra #7
  "Bring your own device" állítólag ez lesz a menő a cégeknél. Tehát hiába bíznak a vállalatokban. A végén csak az embereket kell megnyerniük.
 • CairoJack #6
  Elég ránézni a WP piaci részesedésére, rögvest látszik, mennyire jön be a usereknek. :)
 • tomboy013 #5
  Miért itt talán nem? =D
 • Pukkka #4
  Azért itt osztja az észt, mert mobilarénán már mindenki csak szánakozva tekint rá.
 • tomboy013 #3
  Persze hogy nem használta =) Folyton itt osztja a hülyeségeket a WP híreknél, szánalom de biztos jó neki, hogy kinevetteti magát. Akkora ökörségeket hord össze, hogy néha csak azért nézem meg a hozzászólásokat a WP híreknél, hogy nevessek egy jót. Hát ez ma is megvolt =)
 • MuldR #2
  Nyilvan sose hasznaltal meg WP8 as telefont, de gondolom youtube videoban mar lattad. :)
  Hasznalj csak fozott androidot. :)