Gyurkity Péter

Olcsóbb tableteket és okostelefonokat ígér a Microsoft

A cég idén az eddigieknél olcsóbb megoldásokat dobna piacra, míg a platform egy phablet megoldást kaphat.

Az OEM-partnerekkel való kapcsolattartásért felelős alelnök, Nick Parker, a Computex 2014 rendezvény alatt megtartott beszédében néhány érdekes részlettel szolgált a cég idei terveiről, ezek között pedig a jelentősnek ígért árcsökkentés váltotta ki a legnagyobb visszhangot. Mind a táblák, mind pedig az okostelefonok esetében elérhetőnek tartják a 200 dollár alatti kategóriát, amivel aláígérhetnek a riválisoknak.

Parker kiemelte, hogy a minden, a Windows Phone szoftvert futtató készülék kedvezőbb árat kaphat, aminek eredményeként a felhasználók a 300 és 500 dollár közötti kategória helyett az idei év során megbarátkozhatnak a 100 és 300 dollár közötti intervallummal. Ezen alacsony áron lesznek ugyanis elérhetők a Microsoft által támogatott 7, 8, illetve 10 hüvelykes táblák, míg a Windows Phone operációs rendszert futtató okostelefonok (mindenféle szolgáltatói kedvezmény nélkül) 200 dollár körül árcímkével lesznek beszerezhetők.


A lépés logikusnak tűnik a cég részéről, hiszen a szegmensben egyre öldöklőbb küzdelem zajlik a felhasználók, a potenciális vásárlók kegyeinek megnyeréséért, itt pedig számos gyártó - különösen a kínai szereplők, de egy-két nyugati vállalat is - kifejezetten alacsony árakkal próbálkozik. Mivel a Nokia gyártói részlege már az ő tulajdonukban van, a korábbinál jóval nagyobb szabadságot élveznek a hardveres megoldások kialakítása és azok beárazása terén, itt még akár komolyabb veszteséget is megengedhetnek maguknak, amit az egyéb részlegek pozitív eredménye ellensúlyozna.

A kiállítás alatt egyébként egy érdekes referenciamegoldás is felbukkant, amely Wistron Tiger néven mutatkozott be. A phablet egy 6,45 hüvelykes kijelzőt kapott, amivel a Samsung Galaxy W után a második legnagyobb készülék, ehhez pedig 1080p felbontás és egy Snapdragon 800 chip társul, természetesen a WP szereplésével, alumínium külsővel - mivel azonban referenciáról van szó, a konkrét termék megjelenése még odébb van.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • DrFantastikus #1
    akkor sem kell senkinek ! !

    Monokrom 8 bites vackok ! ! ! !