Gyurkity Péter

Két WP-okostelefon a Prestigio kínálatában

A ciprusi cég komolyan gondolja a platform támogatását, most két saját fejlesztést dobnak piacra.

A tavasszal megrendezett Build 2014 konferencia alatt a Microsoft bejelentette, hogy több új partnerre tettek szert, akik belátható időn belül megkezdik saját Windows Phone megoldásaik piacra dobását. Ezek egyike a Prestigio, amely egy párossal indul útjára, bár ezek közül most csak az egyik változat jelenik meg.

A hivatalos weboldalon megtalálunk minden fontosabb részletet, itt rögtön kitűnik például, hogy a páros mindkét tagja dual-SIM opcióval ellátott 3G-okostelefon, amelyek a szoftveres oldalon a már említett módon a Windows Phone operációs rendszerre, a hardver tekintetében pedig egy-egy négymagos, 1,2 GHz-en futó Qualcomm Snapdragon 400 processzorra, egy hátoldali 8 megapixeles kamerára, annak előlapi társára, valamint Bluetooth és WiFi támogatásra építenek. Ezen túlmenően néhány részletükben eltérnek, de a hivatalos megjelenés pontos időpontja sem egyezik majd.


A Multiphone 8500 DUO a nagyobbik testvérként jelenik meg a piacon, itt a pontos specifikáció listájában 1 GB RAM, egy alapesetben 8 GB-os belső tároló, valamint egy 5 hüvelykes, 720p felbontást támogató kijelző szerepel. Ára mindössze 210 dollár, ami kedvezőnek mondható, bár az jól látszik, hogy a cég – eddigi szerepéhez illeszkedve – inkább a középkategóriát igyekszik lefedni. A megjelenés ezek készülék esetében most esedékes, itt nyilván először az európai piacra szeretnének betörni.

A Multiphone 8400 DUO némileg szerényebb jellemzőkkel érkezik, a kijelző itt 4 hüvelykes, a támogatott felbontás mindössze 480 x 800 pixel, a RAM mérete 512 MB, a belső tároló pedig 4 GB-os – annak nincs jele, hogy ez bármelyik készüléknél bővíthető lenne. A megjelenésre augusztus 20-án kerítenek sort, a kereskedelmi ár itt 110 dollárnak felel majd meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!