Gyurkity Péter

Újabb WP-telefonnal készül a XOLO

Az indiai cég újabb olcsó megoldást dob piacra, némileg erősebb hardverrel.

Éppen egy évvel ezelőtt merült fel először, hogy az indiai XOLO csatlakozik a Windows Phone táborhoz, ezt pedig egy olcsó készülék piacra dobásával tennék meg. Erre idén valóban sor került, mégpedig a Win Q900s megjelenésével, amelyet az elmúlt héten az anyacég, a Lava, saját megoldása követett, mindössze 81 dolláros áron. A XOLO most a sorrendben második fejlesztésével készül.

Ez a külső forrás szerint Win Q1000 néven jelenne meg, mégpedig a közeljövőben, tekintettel arra, hogy a kínai gyártótól immár 10 ezer példány futott be az indiai raktárba. Mindezt az import/export forgalmat figyelő Zauba.com portál segítségével sikerült kideríteni, a szállítmányról szóló adatokból azonban azt is megtudhatjuk, hogy nagyjából mire számíthatunk az új készülék esetében. Az érintőképernyő tekintetében némi növekedésre kerül majd sor, hiszen a Win Q900s 4,7 hüvelykes kijelzőjét itt egy kereken 5 hüvelykes példány váltja le, a kedvezményes ajánlatok után kutatók dolgát pedig a dual-SIM opció könnyítené meg.


Ennél több sajnos egyelőre nem derült ki a megoldásról, bár a dokumentáció révén kiszivárgott, hogy a kínai gyártó 87 dolláros áron szállította le az első sorozat példányait. Ez természetesen nem azonos a kereskedelmi árral, hiszen erre még rájönnek a különböző adók, illetékek, illetve a szoftveres környezet kialakításának költségei, de a fenti szám arra utal, hogy ezúttal sem csúcskategóriás változatról van szó, ez inkább az alsó-középkategóriában vitézkedhet majd.

Az elkövetkező néhány hétben minden bizonnyal megismerjük majd a hivatalos részleteket és a teljes hardveres és szoftveres lista tartalmát. Remélhetőleg a gyártó nemcsak a számára hazai pályán dobja majd piacra a készüléket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Armagedown #1
    Vajon őket is fel akarja vásárolni a Microsoft?