Gyurkity Péter

Új WP-telefonok a KAZAM és a XOLO kínálatában

Mindkét cég további okostelefonokat mutatott be, amelyek a középkategóriát erősítik.

A HTC egykori vezetői által alapított KAZAM Európában megjelenő készülékeiről már többször olvashattunk, legutóbb például a Gionee által piacra dobott, addigi legvékonyabb okostelefont mutatták be saját néven. Most egyszerre két megoldást rajtoltatnak el, szintén más gyártók munkájára alapozva.

A Thunder 450W például a Gionee GN9005 típus lemásolása, ennek megfelelően pedig egy kereken 5 hüvelykes IPS-kijelzőt kapott, amely az 1280 x 720 pixel felbontást támogatja. Ehhez egy 1,2 GHz-en futó négymagos Snapdragon 200 chip (egészen pontosan az MSM8212), 1 GB RAM, egy alapesetben 8 GB-os, de egy legfeljebb 32 GB-os microSD kártya révén tovább bővíthető belső tároló, egy 8 megapixeles hátoldali LED flash kamera, annak 2 megapixeles előlapi társa, dual-SIM opció, Bluetooth 4.0, WiFi, valamint egy 2200 mAh-s akkumulátor társul.

Az indiai XOLO szintén ugyanezt a készüléket mutatta be Win Q1000 néven, vagyis itt nagy eltérésre nem számíthatunk. Európai riválisukkal ellentétben azonban náluk a kereskedelmi ár is felbukkant, ez pedig 137 dollárnak felel meg, ami kedvezőnek mondható. A KAZAM másik példánya, amely Thunder 450WL néven mutatkozott be, nemcsak külsejében, de belső összetételét illetően is eltér az első típustól, hiszen itt egy négymagos Snapdragon 410 chip (az MSM8916), LTE-elérés, valamint egy nagyobb, 2500 mAh-s akkumulátor kapott helyet a burkolat alatt. A cég mindkét készülékéhez ingyen kijelzőcsere társul, amelyet (a megfelelő vizsgálat elvégzése után) az első évben egyszer hajlandóak elvégezni.

Azt még nem tudni, hogy a fenti páros pontosan mikor jelenik meg a kontinens országaiban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!