MTI

Elbukott az internetadó tervezete

Az emberek megkérdőjelezik a távközlési adó kiterjesztésének ésszerűségét, ezért az ebben a formában nem vezethető be, így módosítani kell a parlament előtt fekvő adótörvény-javaslatot - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

A kormányfő indoklásul azt mondta: azért nem vezethető be az új adótípus ebben a formában, mert kialakult "egy félelmeket előhívő vízió", amely kezelhetetlenné teszi a vitát, vagyis "a vita félrecsúszott", "nincs meg a közös alap"; hiszen az emberek internetadót látnak, miközben a kormány egy technikai módosítással a távközlési adót akarta kiterjeszteni - mert "a távközlés áthúzódik az internetre" -, ráadásul ezt is a szolgáltatóknak kellett volna fizetniük.

Az emberek azonban megkérdőjelezik az egész ésszerűségét, "ilyen körülmények között nem lehet bevezetni semmit sem" - fogalmazott Orbán Viktor. Hangsúlyozta: a kormánynak el kell fogadnia, hogy az ésszerűség mércéjével meg kell mérni minden intézkedést, és ha az embereknek nemcsak hogy nem tetszik egy lépés, hanem ésszerűtlennek is tartják azt, akkor nem szabad megtenni. "Nem vagyunk kommunisták, nem az emberek ellen kormányzunk, hanem az emberekkel közösen kormányzunk" - mondta a miniszterelnök.

Orbán Viktor közölte egyúttal, hogy január közepén nemzeti konzultációt kell indítani az internetről, benne az internet szabályozásáról és a pénzügyi kérdésekről, mert "választ kell kapnunk arra a kérdésre, hogy az interneten keletkező hatalmas extra profit hova lesz, és nem lehetne-e annak egy részét itt tartani Magyarországon, és bevonni a költségvetésbe". A konzultáció vége 2015 első negyedévének, félévének végére várható - fűzte hozzá.

A kormányfő a rádióműsorban kiemelte, továbbra is cél, hogy legkésőbb 2020-ra minden magyar lakásban elérhető legyen a szélessávú internet, az erről szóló megállapodásokat a szolgáltatókkal már megkötötték. Ez egy több száz milliárd forintos projekt, és "ezzel Európa élmezőnyébe fog Magyarország kerülni" - közölte a miniszterelnök.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Csaba161 #122
  Nos, valójában ez történt (á la Terry Pratchett):

  A Király ki akarja vágatni az Erdőt, amitől is a parasztok már teljesen kiakadtak és az Erdő védelmében éppen kaszát, kapát boronát akarnak ragadni hogy felkoncolják a Királyt, amikor is jön a Bolond:
  - Frigyeljen felséged, csak tán nem hisz a Szavak erejében
  - Mi van? Tán bolond vagy?
  - Igen, de az mellékes. A Szavak mindent megoldanak.
  - Mégis hogyan, ha már a Nép a kapukat ostromolja.
  - Frigyeljen, fenségetek belefog egy messzeágazó és nagy horderejű
  tervbe az agráripar fellendítésére, ami hosszútávú
  munkalehetőséget nyújt a fűrészmalmokban, új földek
  területfejlesztését teszi lehetővé a parasztoknak, s egyben csökkenti a
  banditizmus elterjedtségét a búvóhely hiánya miatt.
  - És mégis hogy csináljam ezt???????
  - Hát az Erdő kivágásával...
 • ManoNegra #121
  Mi ez a sztárklikk? Komoly kis lap lehet az, ami kapásból egy hoaxal indít...
 • Frank99 #120
  olvaastok el, mi is történik...
 • Frank99 #119
  lenyűgöző?

  szójjál a főnöknek, hogy szóljon már az uniónak, hogy nem akarunk tagok lenni, de szóljon a NATO-nak (USA-nak is egyúttal) hogy kilépünk.

  DE nem, megy a homoerotikus pávatánc, amíg ömlik a pénz az EU-ból, letérkövezünk mindent, oszt jó napot.

  Ha ezt nem érted, nagyon sajnállak. Ha mérnök vagy, akkor meg magamat sajnálom.
 • Frank99 #118
  hatalmas! gratula oroszbérenc.
 • Although #117
  Neked kb egysejtű szint jutott szóval nem erőltetném.
 • Frank99 #116
  ennek mondhatod. fideszbérenc, vagy buta...
 • Tetsuo #115
  De tényekről volt szó, csak te vagy az, akinek kényszerképzetei vannak meg elmaradt gyógyszere.
 • Tetsuo #114
  Amikor valaki atomhatalom, akkor kb mindegy, hogy hanyadik a sorban, feltéve, ha van kapacitása használni is a "bombát".
  A listák amúgyis többféleképpen állíthatóak össze. Úgy támadni viszont- sikerrel, hogy a nemzetközi közvélemény nagyon ne háborogjon, nem igazán lehet. Az inkább függ a média tulajdonosaitól, alkalmazott cenzúrától stb. mintsem a rangsortól.
 • Papichulo #113
  Nem fogok keresgélni semmit, nézd meg te, ha nem hiszed

  Akkor most mar nem is fontosak a tenyek? Na igen, azokkal Szaniszlonak is komoly gondjai vannak :)