Berta Sándor

Egyre többen dolgoznak saját eszközön

Sok vezető nem is tud arról, hogy a beosztottjai a munkaidőben a saját eszközeiket használják.

A Gartner piackutató cég a legfrissebb felmérésében több mint 4300 magánszemélyt kérdezett meg az Amerikai Egyesült Államokban a szokásairól és egyértelműen kiderült, hogy a BYOD-trend (bring your own device, azaz használd a saját eszközöd) egyre inkább terjed. A munkavállalók 40 százaléka mondta azt, hogy rendszeresen használja munkahelyi feladatai elvégzésére a saját laptopját, az otthoni asztali számítógépét, tabletjét vagy okostelefonját. Közel 40 százalékuk pedig azt nyilatkozta, hogy a feletteseik nem is tudnak erről a dologról.

A különböző munkahelyi feladatok elvégzésére még mindig a PC a legnépszerűbb eszköz. Az alkalmazottak 42 százaléka használja ilyen célokra a személyi számítógépét, 40 százaléka az okostelefonját, 36 százaléka a laptopját és 26 százaléka a tábla PC-jét. Mindebből a Gartner arra következtetett, hogy a megkérdezettek többsége elsősorban játékra használja a tábláját, miközben az okostelefonját főleg navigációra és az e-mailek, illetve más üzenetek lekérdezésére, a PC-ket viszont kizárólag feladatok elvégzésére veszik igénybe.

Egy átlagos amerikai háztartásban a piackutatók 6,2 készüléket regisztráltak. Ennek ellenére a válaszolók 32 százaléka szeretne a következő 12 hónapban vásárolni egy újabb okostelefont, 23 százaléka egy új laptopot, 20 százaléka egy táblagépet és 14 százaléka egy új PC-t. Magyarországon csak kevés dolgozó használhatja a saját eszközét a munkahelyén és az oktatásban is előtérbe kerülhet a BYOD-elv alkalmazása. A saját készülékek használata a cégeken belül jelentős veszélyforrás.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • seepheeerd #2
    Én is. Igaz, hogy egy 3 éves Precision M4600, de kissé felturbózva.
    (A röhely hogy Alienware M18X-eken kellene dolgozni, de azon inkább játszom :))