Gyurkity Péter

Kanadában már csaknem vezet a mobilinternet

Az észak-amerikai országban az online töltött idő 49 százaléka már a hordozható eszközöké.

A comScore piackutató cég a napokban e-mailben küldte ki legújabb felmérésének fontosabb részleteit, amelyet számos portál le is közölt, kiemelve, hogy a kanadaiak már csaknem fele-fele arányban osztják meg az interneten töltött idejüket az asztali és a különböző hordozható eszközök között.

Jól mutatja az ország aktuális helyzetét, hogy a jelenleg mintegy 18 millió okostelefon van aktív használatban, ami nagyon is jó eredmény, tekintettel arra, hogy összesen nagyjából 35 millió főre tehető a lakosságszám. Az interneten online töltött teljes idő immár 49 százaléka bonyolódik valamilyen hordozható eszközön, ezen belül az okostelefonok 36 százalékot, a tábla PC-k pedig 13 százalékot tesznek ki. Az okostelefont használók 51 százaléka férfi, 49 százaléka nő, vagyis itt a nemek közötti különbség is csaknem teljesen eltűnt (bár a lakosságon belül általában azért némileg nagyobb a nők aránya).


Ahogy azt sejteni lehet, az okostelefont birtoklók jó része a magasabb jövedelemkategóriákban helyezkedik el. Csaknem 40 százalék keres évi 100 ezer dollárnál (vagyis 20 millió forintnál) többet, míg a 25 ezer dollár (5 millió forint) alatti réteg mindössze 8 százalékot mondhat magáénak a telefonok használata tekintetében. A fiatalok aránya szintén nagyobb, a 25 és 34 év közöttiek az okostelefonos tábor 22 százalékát jelentik, míg a 65 év felettiek aránya itt 7 százalék. Az okostelefonok mellett 7,8 millió tábla PC is használatban van, ez szintén 12-13 százalékkal nőtt az egy évvel ezelőtti állapothoz képest, míg az országban az okostelefon-penetráció már 78 százalékon áll, amivel a 83 százalékos spanyol eredmény mögött a másodikak – az Egyesült Királyság 75, az USA pedig 73 százalékkal követi őket a listán.

A követendő (?) példa adott, ehhez hasonló adatokat Magyarországon várhatóan alig néhány éven belül mérhetünk majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!