Berta Sándor

3,5 millió Raspberry Pi-t adtak el

Az eszköz előtt fényes jövő áll, hiszen Kínában és Tajvanon még csak most kezd elterjedni.

Folytatódik a miniatűr számítógép sikertörténete. A DigiTimes tajvani IT-portál azt írta, hogy a készülék újabb mérföldkőhöz érkezett, hiszen már 3,5 millió darabot értékesítettek belőle. Az információ Eric Leetől, az RS Components ázsiai marketingvezetőjétől származik. A cég a Raspberry Pi Alapítvány terjesztési partnere.

Az eladási számok a jövőben biztosan tovább fognak emelkedni, hiszen az eszközt Kínában és Tajvanon csupán most kezdik megismerni. Az ázsiai államokban a fejlesztői csapatok általában a saját robotjaik és különböző projektekben létrehozott megoldások vezérlőegységeként használják fel a miniatűr számítógépet. A két ország egyébként Európa után az ilyen eszközök legnagyobb piacának számít. A termék három legnagyobb vetélytársa jelenleg a 45 dolláros Hummingbird, illetve a BeagleBone Black, valamint a 49 dollárba kerülő Via APC.

A Raspberry Pi-t 2011 májusában mutatták be és elsősorban a diákoknak lehet hasznos, mert a segítségével megtanulhatják a programozás alapjait. Az eszközből június közepéig már hárommillió darabot adtak el, majd kiderült, hogy érkezik a Raspberry Pi B+, ami az első változatnál több csatlakozási lehetőséget kínál és fogyasztása is alacsonyabb. Az új verzió bevezető ára 38 euró.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • vik3 #1
    "A termék három legnagyobb vetélytársa jelenleg a 45 dolláros Hummingbird"

    HummingBoard