Berta Sándor

Oktatási alapot hozott létre a Raspberry Pi

A miniatűr számítógépet fejlesztő szervezet azt szeretné, ha az eszköz elterjedne az oktatási intézményekben.

A Raspberry Pi-t eredetileg kifejezetten azzal a céllal alkották meg, hogy a brit iskolák és diákok rendelkezésére álljon egy kis fogyasztású számítógép. Ennek támogatására a szervezet egymillió fontból létrehozott egy oktatási alapot, amelynek célja, hogy a 8 és 15 év közötti gyerekek érdeklődését felkeltse a számítógép-tudomány iránt. A különböző programok során azonban nem csupán a matematika, az informatika, a természettudományok és a technika kerülhet majd előtérbe, hanem például a képzőművészet is.

A megvalósítandó projekteknek nem kell feltétlenül a Raspberry Pi miniatűr számítógépre épülniük. Az alap minden esetben csak a költségek 50 százalékát fedezi, a fennmaradó összeget a programok életre hívóinak kell összegyűjteniük. Az első pályázatokat májustól lehet majd benyújtani.


A 2011 májusában bemutatott miniatűr számítógépből tavaly október végéig kétmillió darabot adtak el. Eben Upton, a cambridge-i St. John's College informatikai igazgatója és hardvermérnök, a Raspberry Pi megalkotója 2013 novemberében azt nyilatkozta, hogy eredetileg az oktatáson akartak változtatni, a Raspberry Pi segítségével akarták felkelteni a diákok érdeklődését a programozás iránt. Kiderült: a termék utódja három-négy éven belül érkezhet, de komoly változások nem igazán lesznek, legfeljebb a processzor és a memória javulhat, bővülhet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!