Berta Sándor

Jön a Raspberry Pi B+

A miniatűr számítógép legújabb változata több csatlakozási lehetőséget kínál és fogyasztása is alacsonyabb.

A Raspberry Pi B+ ugyanakkora, mint az elődje, azonban több csatlakozót és javított energiafogyasztási jellemzőket kínál. Az utóbbinak köszönhetően a számítógép kettő helyett négy USB-porttal rendelkezik, s nem hiányozhat a LAN-port sem. A készülék chipsetje továbbra is Broadcom BCM2835, amit 512 megabájt memóriával egészítettek ki. A korábbi műanyag SD-bővítőhelyet egy fémből lévő MicroSD-bővítőhelyre cserélték ki. Ez sokkal kevesebb helyet foglal és jobban ellenáll a különböző sérüléseknek.


Az audio- és videojelek továbbítására egy HDMI-kimenet, illetve egy 3,5 mm-es sztereó audio és kompozitcsatlakozó használható. A bejelentéshez kapcsolódóan két YouTube-videó is megjelent, amelyek bemutatják a Raspberry Pi B+-t. Az új miniatűr számítógép már megrendelhető, bevezető ára 38 euró.

Június közepéig hárommillió darabot adtak el a Raspberry Pi-ből, amelynek megalkotásáért David Braben játékfejlesztő és a Raspberry Pi alapítvány társalapítója az Order of the British Empire(OBE) negyedik fokozatát (Officer) kapta meg II. Erzsébet brit királynőtől.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MuchACHO79 #1
    Na akkor lehet majd vele B+olni... :)