Berta Sándor

A Belkiné lett a Linksys

Néhány hónappal ezelőtt még csak lehetőségként merült fel, hogy a Cisco eladja a Linksyst, azonban mostanra kiderült, hogy a Belkin felvásárolta a céget.

A Belkin bejelentette, hogy hivatalosan lezárult a routereket és más hálózati eszközöket gyártó Linksys átvétele. A tranzakció után biztossá vált, hogy a márka a jövőben is megmarad és a felhasználók megkapják a megfelelő terméktámogatást a Linksys termékekhez. Ezt Chet Pipkin, a Belkin vezérigazgatója is megerősítette, amikor közölte: "A Linksys tovább fog létezni és a jövőben még jobb felhasználói élményt kínál majd."

A cég továbbra is az otthoni és a kisvállalati piacra akar összpontosítani és hagyományos hálózati eszközöket fog kifejleszteni, illetve piacra dobni. A Belkin elsősorban a hálózatba kötött otthonokhoz fejleszt majd új alkalmazásokat. Egyelőre nem lehet tudni, hogy a Linksys átvételéért pontosan mennyit fizetett a Belkin, amelyet 1983-ban alapítottak és amely 1500 embert foglalkoztat. A társaság jelenleg 100 országban árulja a készülékeit.

Tavaly decemberben adtunk hírt arról, hogy a Cisco eladhatja a Linksyst, amely megvásárlása rossz döntésnek bizonyult, hiszen a társaság 2003-ban 500 millió dollárt költött a vállalat megszerzésére. A Belkin kapcsán 2009 januárjában ismertté vált, hogy jó fogyasztói véleményeket vásárolt. Mindez azután szivárgott ki, hogy kiderült: fogyasztói fórumokat manipulálnak a különböző cégek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!