Berta Sándor

A HTC készítheti a következő Nexus-táblát

A készülék az nVidia Tegra K1 rendszerchipre épül és Nexus 9, illetve Volantis néven ismert.

Új információk váltak elérhetővé a Nexus termékcsalád legújabb tagjáról. Az Android Police birtokába jutott információk szerint a Google és a HTC együttműködésében készített tablet 8,9 hüvelykes érintőképernyővel érkezhet, méghozzá az esztendő utolsó negyedévében. A tábla PC kijelzőjének felbontása 2048 x 1440 képpont lesz, a pixelsűrűsége pedig 281 ppi. A 151,9 x 226,3 x 7,9 mm méretű és 418 gramm súlyú eszközt 3 megapixeles előoldali és 8 megapixeles hátlapi kamerával látják el, az utóbbit optikai képstabilizátor egészíti majd ki. Készül majd egy LTE-s változat is, amelynek a súlya 427 gramm lesz.

A Nexus 9 (Volantis) alapját a január elején bemutatott nVidia Tegra K1 nevű rendszerchip 64 bites, kétmagos, Denver kódnevű változata jelenti majd, aminek a maximális órajele 2,5 GHz. Ezt egészíti ki a 2 gigabájt RAM és 16 vagy 32 gigabájt flashmemória. Az integrált grafikus chip 192 feldolgozóegységet tartalmaz és az eredetileg az asztali vonalra szánt Kepler architektúrán alapszik. Az már tavasszal kiderült, hogy az új platform erős, de sokat is fogyaszt.


A dokumentumokból ismertté vált, hogy a készülék alumíniumházat és beépített sztereó hangszórókat kap. A Nexus 9 (Volantis) megjelenése alighanem egybeesik majd a következő fő Android-verzió bemutatásával. Az új készülék 16 gigabájtos verziójának bevezető ára várhatóan 399, míg a 32 gigabájtosé 499 dollár lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!