SG.hu

Ingyenes Wi-Fi szolgáltatás indult Gyulán

A tavalyi évben átfogó programot indított az Invitel az ellátási területéhez tartozó városokkal együttműködve. A Gödöllőn, Veszprémben és Cegléden megvalósult fejlesztéseket követően idén januárban Gyulán folytatódik az ingyenes vezeték nélküli internet-szolgáltatások átadása. Az Invitel_Szabadon névre hallgató hálózattal szeretne a cég hozzájárulni ahhoz, hogy a gyönyörűen felújított Kossuth téri park igazi közösségi élettérré alakuljon Gyulán.

"Városunk az elmúlt években nagyon sokat fejlődött. A beruházások pedig a közösségi szolgáltatásokkal válnak még színesebbé és gazdagabbá. Amint azt már megszoktuk, hogy lámpák világítják meg az utcákat, egyre inkább természetessé válik az az igény is, hogy a közösségi tereken legyen vezeték nélküli internet. Az Invitellel közös fejlesztéssel további lehetőségeket kínálunk a Kossuth térre ellátogató polgárainknak és vendégeinknek, így valóban élettel tölthetjük meg ezt a szép teret - mondta el dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere. - Városunk és az Invitel kapcsolata nagyon sokrétű, hiszen a lakossági szolgáltatásokon felül számos önkormányzati intézménynek is a vállalat a telekommunikációs szolgáltatója. Öröm számunkra, hogy ilyen, a város irányában elkötelezett partnerre találtunk az Invitelben" - tette hozzá.

"A gyulaiak vendégszeretete mindenkit megérint, aki a városba látogat. A vár és a várfürdő, a gyönyörű, megújuló belváros egyre több embert vonz. A Kossuth téri ingyenes vezeték nélküli hálózattal egyrészt szeretnénk kényelmesebbé tenni az ide látogatók pihenését, másrészt bízunk abban, hogy szolgáltatásunk hamarosan állandó részévé válik a gyulaiak mindennapjainak - mondta az átadás kapcsán Langsteiner Marianne, az Invitel lakossági marketingigazgatója. - Gyula az Invitel egyik legkorábbi, klasszikus szolgáltatási területén található. A városban több ezer lakossági előfizetőnk használja IPTV-nket, gyors internetünket és vezetékes telefonszolgáltatásunkat, valamint közel száz helyi vállalkozás és önkormányzati intézmény az üzleti partnerünk. Most ezzel az ingyenesen használható, vezeték nélküli internettel szeretnénk megköszönni a gyulaiak irántunk tanúsított bizalmát" - tette hozzá.

Az ingyenes köztéri Wi-Fit a tavalyi évben három Inviteles városban - Gödöllőn, Veszprémben és Cegléden - kapcsolta be a szolgáltató. Az első tapasztalatok rendkívül kedvezőek voltak: a helyiek hamar megkedvelték és használatba vették a vezeték nélküli internetet. A téli időszakban napi rendszerességgel városonként átlagosan 100-150 felhasználó kapcsolódik a hálózatra, és ez a szám tavasszal, illetve nyáron várhatóan megsokszorozódik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!