MTI

A wifis laptop károsíthatja a hímivarsejteket

A vezeték nélküli internethez kapcsolódó laptop károsíthatja a hímivarsejteket és azok DNS állományát - állítják a szakemberek.

A Fertility and Sterility című folyóirat novemberi számában megjelent tanulmány szerint a vezeték nélküli kommunikáció során kibocsátott elektromágneses sugárzás ártalmas az ondósejtekre. Az argentin és amerikai szakemberekből álló kutatócsoport 29 egészséges, 26 és 45 éves kor közötti férfitől vett mintákat. Minden egyes donor hímivarsejtjeit két próbának vetették alá: egy részüket egy vezeték nélküli internethez csatlakozó laptop közvetlen közelében, másik részüket pedig a számítógéptől távol helyezték el. A kutatók ezután négy órán keresztül interneteztek a laptopon.

Az eredmények szerint a készüléknél elhelyezett spermiumok 25 százaléka hagyta abba a mozgást, és 9 százalékuknak károsodott a DNS-állománya. Ezzel ellentétben az azonos hőmérsékletű környezetben, de a készüléktől távolra rakott hímivarsejteknek csupán a 14 százaléka állt le, és 3 százalékának károsodott a DNS-e. "Jelenleg nem tudjuk, hogy ezt a hatást az összes vezeték nélküli hálózathoz kapcsolódó laptop kiváltja-e, vagy bizonyos használati feltételek felerősítik a folyamatot" - idézte a tanulmányt vezető Conrado Avendanot a The Daily Telegraph.

A kutató hozzátette, hogy mivel a vizsgálatot mesterséges körülmények között végezték, ezért az eredmények nem szükségszerűen érvényesek a való életre is, ezért a férfiaknak nem érdemes túlságosan aggódniuk. A szakember szerint további vizsgálatokra lesz szükség a mostani eredmények megerősítéséhez.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cat #4
    "ha 3-5 órát fénymásolással töltök akkor már megfájdul a fejem"

    Az speciel nem sugárzástól, hanem az ózontól van (illetve a friss nyomdafestéktől). A lézernyomtatóban lévő lézer bontja a levegő molekulálit és O3-mat csinál (ez egy természetes folyamat, így keletkezik a viharokban, villámlásoktól az ózon). Kilométer magasan senkit nem érdekel, az emberi szervezetnek azonban nem tesz jót belélegezve. Ha odafigyelsz rá, simán érezheted is a szagát, a levegő megváltozását.
  • Narxis #3
    Annyit nem véd a herezacskó. Amúgy meg a szűk farmert se ajánlják, illetve ha már laptop akkor azt se, hogy az öledben tartsd, ha a töködre fújja a levegőt akkor meleget csinál és az pedig bizonyítottan pusztítja a hímivarsejteket.

    Ez a kutatás annyiból fura, hogy tehették volna fél méterre a laptoptól, annyira van távol normál esetben tőle az ember heréje. Így kellett volna vizsgálni. Vagy mi van akkor ha a laptop mellett ott a wifis router is. Ezek a dolgok érdekelnének mert ma már tényleg annyiféle eszköz bocsát ki valamilyen jelet az ember közelében, hogy ezek együttes hatása csak kifejt valamit. Én pl. ha 3-5 órát fénymásolással töltök akkor már megfájdul a fejem. Erről is olvastam valamit, hogy miért csak már nem emlékszem. :)
  • szadomacko #2
    laptop közvetlen közelében

    De most komolyan, azért van a "zacsi", hogy még testhőt se kapjon a muníció, erre meg 100%, hogy a hűtőnyíláshoz tették az anyagot. Már látom is a következő kísérletet, hogy "Egy 26 éves férfit és egy 25 éves nőt felkértünk arra, hogy szexuális kapcsolatot folytassanak, úgy, hogy a férfi nemzőszervére egy WiFi-s laptopot kötöttünk egy 10 centis acéldróttal, amik végéikre hurkot és kensington zárat szereltünk, a nő hüvelyébe pedig egy kisméretű okostelefont helyeztünk, aktív WiFi kapcsolattal. A kísérlet során arra a megállapításra jutottunk, hogy a WiFi eszközök impotenciát okozhatnak".
    Tudom, idióta vagyok, de amenyit írtak itt a kísérlet körülményeiről, akár ehez hasonlókat is el tudok képzelni.
    De ha ez bejönne, ez lenne a modern születésszabályozás elsőszámú eszköze.
    Meg aztán, mit aggódunk e miatt? Hát az kockák és informatikusok nem élnek nemi életet, vagy igen? Hát bakker, hígul a szakma...
  • corebonts #1
    Kit érdekel, hogy károsodik a DNS? A Digi úgyis ad. Kettőt is!