SG.hu

Ingyenes Wi-Fi Hidegkút kapujában

A Lővőház utca és a Mechwart liget után szeptember 20-ától már Pesthidegkúton, a Bánffy György Emlékparkban is ingyenes internet-elérési lehetőséget biztosít az önkormányzat.

Újabb közterületen nyújt a II. Kerületi Önkormányzat ingyenes internet-elérési lehetőséget. Szeptember 20-án délelőtt a Bánffy György Emlékparkban a rendszer beüzemelése alkalmából tartott sajtótájékoztatón Láng Zsolt polgármester elmondta: immár közel 25 ezer négyzetméternyi közterületen kapcsolódhatnak a II. kerületben díjmentesen a világhálóra az arra járók az önkormányzat jóvoltából. Az ünnepélyes átadásra eljöttek az - önkormányzat támogatásával, Pesthidegkúton működő - Internet kortalanul tanfolyam lelkes résztvevői is. Láng Zsolt köszöntőjében elmondta: az internet világa ma már nem csak a fiatalok számára jelent izgalmas és felfedezésre váró élményeket. A II. Kerületi Önkormányzat másfél évvel ezelőtt két bel-budai részen, a Mechwart ligetben és Lövőház utcában alakította ki ingyenes Wi-Fi-rendszerét. A hálózat szeptember 20-án a - Hidegkút kapujában 2010-ben átadott - nyolcezer négyzetméteres parkkal egészült ki.


A II. kerületben a Wi-Fi-elérést biztosító területeken fél óráig bárki ingyen kapcsolódhat a világhálóra, a II. Kerület Kártyával rendelkezőknek két óra díjmentes internet-használatot biztosítanak. A tavaly átadott és hamar népszerűvé vált Mechwart ligeti szolgáltatásnál közel 200 kerületkártyás lakos kérte már eddig a regisztrációját a Wi-Fi-eléréshez. A nyári időszakban átlagosan napi 50-60 felhasználó vette igénybe a hálózatot a Lővőház utcai és a Mechwart ligeti antennák által lefedett területen. A felhasználás időtartama átlagosan 18 perc, a kerületkártyás felhasználók pedig átlagosan 30 percet használják a szolgáltatást.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!