MTI

Kiterjesztik az ingyenes wifit a XIII. kerületben

További területeken indul ingyenes közterületi wifi-szolgáltatás hétfőn a XIII. kerületben, a szolgáltatást a kerületi kártyával rendelkező lakosok vehetik igénybe - közölte a kerület önkormányzata.

Hétfő délelőtt Tóth József (MSZP) polgármester indítja el a rendszert, amely elérhető lesz az Országbíró sétányon, a Vizafogó sétányon, a Jakab József utca környékén és a Civilházban (Váci út 50.). A fejlesztés - a közvetlenül a közterületeket határoló lakásokban élőkkel és a rendszerbe bevont bölcsődékbe, óvodákba járó gyermekek szüleivel együtt - összesen 10 ezer embert érint - mutattak rá.

Az önkormányzat tavaly hat közterületen és három közintézményben vezeték nélküli internetes szolgáltatást épített ki, egyúttal korszerűsítették a kerületi kártyát és bővítették annak szolgáltatásait - idézték fel. Az eltelt egy évben összesen 1200 kerületi kártyaigénylő aktiválta a wifi-hozzáférését, és havonta 27 ezer kapcsolódást regisztrálnak a rendszerre. Kiemelték, a jelenlegi fejlesztéssel a kerület lakosságának már több mint a 20 százaléka érheti el közvetlenül, a lakóhelyéhez közel ingyenesen a korszerű szolgáltatást. A fejlesztés költsége 6,5 millió forint, azt az önkormányzat biztosítja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • halgatyó #1
    És akkor tóth józsef megtartja választási kortesbeszédét.
    Ha már a sok ezer tonna kutyaszarral nem tud mit kezdeni, amely a kerület járdáit borítja.
    Meg a kisebbségiek is kezdenek arrafelé erőre kapni, bár most még csak helyenként.
    De az autósok elleni hadművelet-sorozat sikeres! Ott aztán sikert sikerre halmoztak az elmúlt 10 évben, drakula....akarommondani gratula
    A leg kutyaszarosabb és leg-autósgyűlölöbb és leg-idegenkirekesztőbb kerület az összes között