SG.hu

Stratégiai megállapodást kötött a kormánnyal a Telenor

A mobilszolgáltatók közül elsőként írt alá stratégiai együttműködési megállapodást a magyar kormánnyal a Telenor.

A törökbálinti Telenor Házban szervezett ünnepélyes aláíráson megjelent és felszólalt Orbán Viktor miniszterelnök. A társaság megerősítette a hazai fejlesztések iránti hosszú távú elkötelezettségét és kinyilvánította készségét a további erőfeszítésekre a magyar gazdaság növekedése és a vállalatok versenyképességének elősegítése érdekében. Az eseményen részt vett Németh Lászlóné, nemzeti fejlesztési miniszter asszony, Tove Skarstein, a Norvég Királyság nagykövete valamint Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.


A norvég tulajdonú Telenor közel húsz éves működése során mintegy 436 milliárd forintot fektetett be hálózatépítési projektekbe, mobil hang és adat alapú szolgáltatások fejlesztésébe. A cég a következő években mintegy 10 milliárd forintot tervez befektetni a magyar szélessávú mobilinternet hálózatának fejlesztésébe. Christopher Laska a Telenor Magyarország vezérigazgatója beszédében hangsúlyozta, hogy a társaság üdvözli a stratégiai együttműködési megállapodásban foglalt vállalásokat, melyek jól illeszkednek üzleti elképzeléseikbe. Külön kiemelte a párbeszéd és a kölcsönös bizalom fontosságát, és a hosszú távú, megbízható partneri viszony kialakítását. A Telenor Magyarország a megállapodásban is kifejezte elkötelezettségét a magyar emberek iránt, és vállalta szélessávú hálózatának további, jelentős fejlesztését a gazdaság fellendítése és Magyarország versenyképességének elősegítése érdekében

. Orbán Viktor az aláírási ünnepségen kitért a telekommunikációs szektort, így a Telenort is érintő magyarországi különadóra. Elmondta, erről is tárgyalt a cég vezetőivel, és abban maradtak, hogy "minden olyan javaslatot, amely a magyar gazdaság növekedéséhez járul hozzá, ezáltal több adóbevételt eredményez általában, szívesen fogadunk, mert ennek arányában tudjuk majd csökkenteni azokat a terheket, amelyek speciálisan erre a szektorra esnek". Ennek alapján arra kérte a Telenor vezetőit: "kreatív módon" forduljanak a magyar kormány felé, és tegyenek javaslatokat a magyar gazdaság teljesítményét javító beruházásokra, "mert ennek arányában leszünk képesek aztán kedvezőbb adófeltételeket biztosítani".

A Telenor Magyarország vezérigazgatója kiemelte, hogy a cég az elmúlt tizenöt évben folyamatosan a tíz legnagyobb vállalati adófizető között szerepelt Magyarországon. A vállalat több mint 1200 magyar munkavállalót alkalmaz és mintegy 500 magyarországi beszállító partnere. A vállalat egyúttal hivatalosan megnyitotta magyarországi szolgáltató központját, a Telenor Common Operationt, mellyel a Telenor Csoport európai leányvállalatainak nyújt technológiai szolgáltatásokat a jövőben. Az új vállalat 450 munkatársa a hálózat- és IT-tervezés, az implementáció, az üzemeltetés és a karbantartás terén kínál szolgáltatásokat a régió három országában. A Telenor az újonnan alapított magyarországi központú szolgáltatóvállalaton keresztül irányítja kelet-közép-európai mobilhálózatait Szerbiában és Montenegróban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!