SG.hu

Alkalmazásválogatást indított a Telenor a Google Play-en

Magyarországon a hazai operátorok közül elsőként a Telenor gondozásában, a mobiltársaság ügyfeleinek érhető el saját applikáció válogatás az Android alkalmazás áruházában, a Google Play-en.

A Telenor célja a hazai fejlesztésű alkalmazások és fejlesztők előtérbe helyezése, valamint idényszerű kínálat biztosítása a dinamikusan növekvő okostelefonos ügyfélkör számára. Jelenleg a Google által fejlesztett Android a legelterjedtebb okostelefon platform. A Gartner 2013 második negyedéves adatai szerint részesedése világszinten eléri a 79%-ot, míg Magyarországon az IDC adatai alapján megközelíti a 84%-ot. A Google Play az Androidos telefonokra fejlesztett sokszínű alkalmazások tárháza, amely ingyenes és fizetős programok sokaságát kínálja: mára több mint 1 000 000 applikáció érhető el a virtuális piactéren. Ezek minden androidos felhasználó számára elérhetők, és megkönnyítik vagy kellemesebbé teszik használóik mindennapjait.

A Telenor célja, hogy az idényszerűen frissített alkalmazáskínálattal ügyfelei számára mindig aktuális, minőségi applikációkat kínáljon, valamint, hogy a különleges megjelenési lehetőség révén teret adjon ígéretes, hazai alkalmazásoknak. A Telenor alkalmazás-polcon természetesen megtalálhatók saját fejlesztésű alkalmazásai: az ADDODA, adományozó megoldás, az elveszett kutyák megtalálását segítő Vigyél haza! kutyabarát applikáció, a Magyar Appok vagy a sikeres kerékpáros útvonaltervező, a Kétkerék. Ezek mellett szintén helyet kaptak a mobiltársaság által szervezett közösségi rendezvénysorozaton, az Okostelefon Akadémián bemutatkozott hazai fejlesztők alkalmazásai, mint a Taxi MOST, az Egérút, a Koin, az Idegen szavak gyűjteménye, a Hír24 vagy a TV24 alkalmazások.

"Hiszünk benne, hogy hazai fejlesztők műhelyében is születhetnek nagy potenciállal rendelkező, akár világsikerű applikációk. A fejlesztők számára a legnagyobb kihívás a kezdeti kritikus felhasználói tömeg elérése. Mi ebben segíthetünk a legtöbbet: láthatóságot biztosítunk az ígéretes alkalmazásoknak, eljuttatjuk őket a felhasználókhoz, így sikeresebbé tehetjük az induló vállalkozásokat is." - mondta el Takács Zoltán, a Telenor digitális szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettese. A Telenor tavaly év végén a hazai szolgáltatók közül elsőként indította a Windows Phone alkalmazásboltjában, a Windows Marketplace-en saját alkalmazás-válogatását, illetve idén tavasszal a fizetős alkalmazások megszerzésének kényelme a szolgáltatói számlázással is bővült, szintén hazánkban egyedülálló módon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sakhalin #1
    Ennyire egyszerünek nézik a felhasználókat?Ez már szinte lázító...