MTI

A Telenor magyarázatot ad az SMS-ekről, ha kérik

Kész tájékoztatni a Belügyminisztériumot a Telenor Magyarország Zrt. arról, hogy miért nem továbbította a tárca SMS-ét, amelyet az a hóban rekedtek tájékoztatására szánt március 15-én - közölte a mobilszolgáltató társaság hétfő este.

Pintér Sándor belügyminiszter péntek este az ATV Egyenes beszéd című műsorában közölte: kivizsgálják, miért nem segített az egyik nagy mobilszolgáltató a tájékoztató üzenet továbbításában. A miniszter nem nevesítette a céget, de tudható, hogy a három nagy szolgáltatóból a Telenor előfizetői nem kapták meg az SMS-t. A Telenor közölte, hogy kész megadni minden információt, amennyiben vizsgálat indul az ügyben.

A cég nem kommentálta a hvg.hu azon értesülését, hogy a felkérés nem hivatalos úton, azaz nem a Belügyminisztériumtól vagy a katasztrófavédelemtől érkezett, ezért nem továbbították az SMS-eket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • ixlailevi #7
  Már csak az lenne a röhej ha a Márciusi bérszámfejtésbe meg jelenítenék a kiküldött -SMS árát, abból is "emelt díjas" levonását :)) xD
 • kopasz1979 #6
  És azt kivizsgálják, hogy a másik két társaságnál, mindenki megkapta az sms-t??? Mert én Vodafone-s vagyok és nem kaptam semmilyen sms-t, anyám aki postafon-os (Vodafone hálózatán megy) megkapta. Ráadásul szerintem értelmetlen volt mindenkinek elküldeni, (már akik megkapták), ugyanis sokan olyan helyen voltak azt érintett időszakban, ahol teljesen értelmetlen volt az sms.
 • Zombee #5
  Gondolom, valódi vészhelyzetben kiment volna az SMS. Most viszont a 10 millió magyar 9 millió előfizetéséből érintett volt néhány ezer, aki az utakon rekedt, akinek viszont esze ágában sem volt az út közepén hagyni a kocsit valahol két település közt.
 • ADAMEX9 #4
  Akkor már küldhettek volna MMS-t egy hóember képével, az legalább szép. Ha már ingyen van...
 • teddybear #3
  Pintér később megjegyezte, hogy reméli, ennek az SMS-nek az árát nem számlázzák ki. Szóval fizetni nem akarnak...
 • KRTuning #2
  Tény hogy haszontalan volt, de ha esetleg tényleg valami olyan vészhelyzet lenne, nem lenne rossz ha mindneki tudna róla.
 • ADAMEX9 #1
  Vagy csak józan ésszel gondolkodtak és tudták, hogy az üzenet 100% haszontalan.
  Nem tudom az állam fizetett-e érte a többi szolgáltatónak, de gondolom nem, így aztán hülye lenne a Telenor saját magának munkát (és plusz forgalmat) csinálni.