SG.hu

Magyar szolgáltatóközpontot hozott létre a Telenor

A Telenor Csoport bővíti tevékenységét a kelet-közép-európai (CEE) régióban. A vállalat újonnan létrehozott szolgáltató központja (shared service center) a Telenor európai leányvállalatainak nyújt technológiai szolgáltatásokat.

Az új cég a Telenor Magyarország, a Telenor Serbia és a Telenor Montenegro hálózat- és IT-tervezési, implementációs és karbantartási egységeit integrálja, és a jövőben más Telenor leányvállalatok részére is nyújt majd hasonló szolgáltatásokat. A cég közleménye szerint a Common Operation Zrt. létrehozásának célja az ügyfeleknek nyújtott minőség javítása és a három kelet-közép-európai leányvállalat műszaki szakértelmének és erőforrásainak hatékony megosztása.

A magyar, szerb és montenegrói leányvállalatok magas szintű regionális szakértelmére épülő, határokon átívelő együttműködés kiaknázza a régióban rendelkezésre álló szinergiákat, hasznosítja a bevált gyakorlatot, és költséghatékony megoldások kialakítását teszi lehetővé. A új szolgáltató központ egyben a jövőbeni szinergiák kiaknázásának, valamint a szakértelem megőrzésének és bővítésének alapját is megteremti. A Telenor Common Operation új szolgáltatási modellt képvisel a kelet-közép-európai távközlési piacon.

"Arra számítunk, hogy erősödni fog a kereslet az ilyen szolgáltatások iránt, és ennek nyomán költséghatékony, kiváló minőségű szolgáltatásokat tudunk nyújtani európai ügyfeleinknek" - nyilatkozta Oystein Mikkelsen, a Telenor Common Operation ügyvezető igazgatója. A Telenor Common Operation közös irányítás alatt, magyarországi székhellyel működik. Jelenleg a hálózat- és IT-tervezés, az implementáció, az üzemeltetés és a karbantartás terén nyújt szolgáltatásokat. 450 munkatársa korábban a Telenor Montenegro, a Telenor Serbia és a Telenor Magyarország dolgozója volt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!