SG.hu

Bemutatta első táblagépét és a G2 mobilt az LG

A dél-koreai cég új felsőkategóriás táblagépet és mobiltelefont mutatott be, melyekbe egyedi hardveres és szoftveres funkciók özönét építették. Már nincs gomb a mobil előlapján, a táblagép akkumulátora pedig három napnál is tovább bírja a gyűrődést.

A budapesti sajtótájékoztató bevezetőjében Valczer Endre regionális értékesítési vezető kiemelte, hogy az újdonságokat felhasználói tapasztalatokra építve dolgozták ki, és számos leányvállalatuk fejlesztéseit építették beléjük. Ezek közül az LG Display volt felelős a lehető legvékonyabb és legkisebb fogyasztású kijelzőért, az LG Innotek annak érzékenységéért, az LG Chemicals a lehető legnagyobb energiasűrűségű akkumulátorért, a tévérészleg az összekapcsolhatóságért, de külső cégek is segítik őket, mint például a Google (aki a Nexus telefonokból profitál) és a Qualcomm, melytől a Snapdragon 800-as chipeket vették. Ettől függetlenül hardver terén nehéz nagyot dobni, így az utóbbi időben egyre fontosabbá vált a dizájn, amit az eladási mutatók szerint a most már második generációjánál tartó L-sorozattal szintén eltaláltak. Ezek fölé pozicionálva érkezett a G2, aminél egy bátor döntéssel a hátlapra rakták a kezelőszerveket az előlap és az oldalai helyett. Hogy ez beválik-e az kérdéses, de figyelemfelkeltő szerepe vitathatatlan.

A globális piacon parádés eredményeknek örülhetnek: 2012 első félévéhez képest 2013 első félévében közel 35 százalékkal több telefont adtak el, és ezzel a világ harmadik legnagyobb mobilgyártóivá váltak. A magyar piacon több, mint 15 típust értékesítenek, nagyjából minden szegmenst lefedve - mondta Piro Péter magyarországi értékesítési vezető. Azonban míg másfél évvel ezelőtt csak az alsó kategóriában voltak jelen, mostanra a közép-felső szegmensekben is erősek, a G2-vel pedig azt akarják megmutatni hogy a csúcskategóriában is van keresnivalójuk. Az 5,2 collos képátlójú telefon valóban impresszív technikai adatokkal büszkélkedhet, és egyedi szoftveres funkcióit is majd félórán át ismertették. Hardvere a mai maximum: 1920 x 1080-as felbontású kijelző, 2,25 GHz-es négymagos processzor, 2 GB memória, 16/32 GB tárhely, 13 és 2 megapixeles kamerák (előbbi optikai képstabilizátorral!), LTE hálózati kapcsolat, 3000 mAh-es akkumulátor és 4.2.2-es Android operációs rendszer.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Legkülönlegesebb része mégis a hátlapra helyezett gombsor (felül és alul az alumínium hangerőszabályzókkal, közte van a króm bekapcsológomb), ami által az előlapot szinte csak a kijelző tölti be; felül a felénk néző kamera, alul pedig a cég logója minimális helyet foglal. Elvileg pont a mutatóujjnál van, ahol fogásnál a hátlapot támasztjuk, de ez tapasztalataim alapján kézméret függvényében eltérhet, és az is tény, hogy szokni kell a megoldást. Mindenesetre jobb és bal kézzel is kezelhető, és Piro előnyként említette, hogy videózás közben nem kell figyelni arra, hogy éppen melyik irányba forgattuk el a készüléket. Azonban ez az elhelyezés egy tartóba rakva, az autóban, vagy az asztalra fektetve megakadályozza a bekapcsolását, ezért találták ki azt, hogy a kijelzőre kettőt koppintva felébreszthető, a hangerőszabályzót pedig az értesítési sávban is elhelyezték.

Két profil állítható be rá, melyekbe külön feloldó mintával léphetünk be, azaz gyerekünk kezébe adva ő nem tud telefonálni, de elérheti például a YouTube-ot vagy játszhat rajta. Fülhallgató csatlakoztatása vagy számítógépre dugása esetére beállítható egy megadott tevékenység, például zene indítása vagy a fájlok szinkronizálása. Böngészőjük le tudja menteni a weblapokat, van benne többszörös vágólap (azaz egy dokumentumon végigmenve, egyes dolgokat kimásolva azokat összegyüjthetjük), és infravörös portjai révén bármilyen távirányítót helyettesíteni tud. Ezekben előre megadott listából is választhatunk, de ha nincsen benne, akkor betanítható a sajátjaink leklónozására.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Kamerájában mechanikus képstabilizátor van, másodpercenként 60 képkockát rögzít Full HD-ben, és a Samsung S4-hez hasonlóan egyszerre mindkettő rögzíthet, azaz saját magunkat is rátehetjük tetszőleges helyre a fényképre. Videózásnál képes egy megadott részt kis ablakban kinagyítva rögzíteni, felvétel közben szünetet tartani, képszerkesztője pedig egy gombnyomással el tudja távolítani a nem kívánt objektumokat (például egy belogó faágat) a fényképről. Különlegessége az audio zoom, amivel egy zajos teremben egy beszélgetésre fókuszálva azt ki lehet emelni. Ezt több, különböző irányba álló mikrofonnal érik el. Piro Péter egyetlen kiegészítőt mutatott be, egy az előlapján kis ablakkal szerelt tokot, amin át az általunk hozzárendelt dolgot láthatjuk, legyen az óra, az időjárás, ébresztés stb.

A 8,3 collos táblagépet szintén prémium kategóriába szánták, fém hátlappal és keskeny kávával. Emiatt egy kézben elfér, és demonstrálta azt is, hogy könnyedén be tudja rakni öltönye belső zsebébe. Szintén Full HD kijelzős (273 ppi), processzora négymagos, 1,7 GHz-es, 2 GB memóriája és 16 GB (bővíthető) tárhelye van. 4600 mAh-es akkumulátora hatalmasnak számít, közlése szerint intenzív használattal is három napos üzemideje van. Funkciói jórészt megegyeznek az előzőleg ismertetett telefonnal (duplakoppintásos ki-bekapcsolás, távirányítónak is használható, háromujjas multitaszkos kezelés, kamerafunkciók stb.) Összepárosítható bármely Androidos telefonnal, ami által a táblagépen netezés közben is fogadhatjuk a bejövő hívásokat vagy SMS-eket, megoszthatjuk vele a mobil internetet és láthatjuk a közösségi oldalak értesítéseit. A táblagép, a telefon és a tévé között bármely tartalom átvihető, legyen az videó vagy dokumentum, egyidejű vagy osztott megjelenítéssel. Két színben, feketében és fehérben lesz kapható, de mindkettőnek ugyanaz a fém hátlapja van.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!