Berta Sándor

Indonéziába telepíti át a tévégyártása egy részét az LG

A kutatás és a fejlesztés, valamint a legfejlettebb gyártástechnológiák Dél-Koreában maradnak.

Az LG úgy döntött, hogy a televíziógyártó tevékenységének egy részét áttelepíti Indonéziába, ahol a meglévő Cibitungban lévő üzemének a gyártókapacitását 50 százalékkal bővíti. A döntés értelmében a dél-koreai Gumiban lévő létesítmény hat tévégyártósorából kettő kerül át Indonéziába, s hosszú távon Cibitung az ázsiai és az ausztrál piac regionális központjává válik. A konszern azt várja a lépéstől, hogy sikerül hatékonyabbá tennie a gyártást. Indonéziában ugyanis a gyártás költségei, különösen a munkabérek és az azokhoz kapcsolódó terhek sokkal alacsonyabbak a dél-koreaiakénál. Ez derült ki az LG Electronics közleményéből és a The Korea Herald tudósításából.

A két gyártósor áttelepítése miatt a Gumiban lévő gyárból elvileg 500 szakembert kellene elküldeni, de őket ehelyett inkább a tévégyártás területén más pozíciókba vagy a napelemeket gyártó részleghez helyezik át. Emellett számos további munkatárs kerül az LG Digitális Parkba, valamint a televíziókhoz kapcsolódó szolgáltatások, illetve a kutatás és a fejlesztés területére. A várható átszervezések miatt a menedzsment már egyeztetéseket kezdeményezett a szakszervezetek helyi képviselőivel.

A Cibitungban lévő üzem felel majd a jövőben a tévék, a monitorok és a Digital-Signage-kijelzők tömegpiaci gyártásáért. Továbbra is Gumiban fogják készíteni az ultra-prémiumkategóriás televíziókat, például az összehajtható OLED-tévéket és ehhez a legfejlettebb gyártástechnológiákat alkalmazza majd az LG. Szintén Gumiban fogják készíteni az egészségügyi monitorokat. Az átszervezések az európai piacra nem lesznek hatással.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!