Berta Sándor

Fejlettebb ferritet fejleszt a vékony tévékhez az LG

Az anyag a készülékek mellett számos területen hasznosítható.

Az LG Innotek - amely a dél-koreai konszern csúcstechnológiájú alkatrészgyártó egysége - bejelentette, hogy az eddiginél fejlettebb ferritet alkotott meg, amelyet elsősorban a rendkívül vékony televíziókhoz és a különböző járművekhez lehet felhasználni. A vas-oxidból készített ferritet általában a tévék tápegységeiben és az elektromos autók fedélzeti töltőiben lévő feszültség megváltoztatására használják. Az anyag jelentősége különösen azért nőtt meg az elmúlt években, mert a különböző háztartási készülékek, például a televíziók, valamint az elektromos gépkocsik egyre nagyobb mértékben terjedtek el.

Az LG által kifejlesztett ferrit akár 9 mm vékony tápmodulok kialakítását is lehetővé teszi, ez pedig mintegy 60 százalékkal csökkentheti a tévék vastagságát. Ráadásul a termékek minden eddiginél energiahatékonyabbak lehetnek, mivel a dél-koreai mérnökök az anyagot úgy tervezték meg, hogy 5 százalékponttal növelje a tápegység energiahatékonyságát. Az LG készülékeinek energiavesztesége akár 40 százalékkal is kevesebb lehet, különösen mínusz 40 és plusz 140 Celsius-fok közötti hőmérsékleten. Az elektromos járművekben pedig az új ferrit képes 10 százalékkal csökkenteni az egyenáram-átalakító tömegét és térfogatát, s 1,2 százalékponttal növelheti annak energiahatékonyságát.

Az LG leányvállalatának munkatársai 1 év és 4 hónap alatt alkották meg az anyagot, amelynek a sorozatgyártására a jövő év első felétől valósulhat meg. Az új ferritet elsősorban a globális elektronikai és az autógyártóknak szállítaná a cég.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sir Cryalot #2
    ...már önmaguk karikatúrái régesrég, nyomja a youtube ezt a linust ,hogy nyáladzik az LG CX előtt aminek böhöm 3-4 ujjnyi vastagsága van a kép felső 1/3-tól lefelé :D

    és a képminőség már nincs is terítéken csak hogy ez más...
  • barret #1
    " ez pedig mintegy 60 százalékkal csökkentheti a tévék vastagságát." Menjenek el egy másik gyártóhoz,ahol majd mutatnak nekik egy külső tápot... Nem szentírás,hogy bele kell építeni!