Szekeres Viktor

Kiderült, mely országokban lett a Halálos iramban 6 az év legsikeresebb filmje

A világ legtöbb országában ez év eddigi legsikeresebb filmjének a Vasember 3 számít, azonban akadna országok, ahol a Halálos iramban 6, a Gru 2, sőt, a Z világháború tarolt le mindent. Vajon mi lehet az oka ezeknek az eltéréseknek?

Aki követi a filmes bevételi híreket, az minden bizonnyal tudja, hogy mely film volt idén eddig a legsikeresebbek, hozta a legtöbb bevételt Amerikában és világszerte - természetesen a Vasember 3. De érdekes lehet megnézni azt is, hogy mely országok tértek el ilyen vagy olyan okok miatt ettől a trendtől. Még ha messze menő következtetéseket nem is lehet levonni ebből, de mindenképpen érdekes lehet látni az eltéréseket.

Arról már korábban beszámoltunk, hogy Szerbiában valamiért a Farkas sikeresebb lett, mint a Vasember 3. De egyes országokban a Halálos iramban 6 is lepipálta a képregény-adaptációt - és még véletlenül sem arról van szó, hogy azonos térségekben található országokról, hasonló kultúrkörökről lenne szó. A szóban forgó hat ország: Ausztria, Bulgária, Törökország, Portugália, Izrael és az Egyesült Arab Emírségek.

Persze itthon sem a Vasember 3 volt a legnagyobb király, nálunk az animációs folytatás hagyományosan nagyon sok embert érdekelnek, így nem volt meglepetés, hogy Gru 2-nél nem volt nézettebb eddig idén. De érdekesség, hogy például Spanyolországban a Z világháború pipált le eddig minden filmet. Hogy mi ennek az oka, azt valaki, aki járatosabb az ottani filmes kultúrában, talán meg tudja válaszolni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!