Szekeres Viktor

Magyarország igent mondott a Riddickre

Amerikában némiképp csalódást keltett a Riddick fogadtatása és bevétele, itthon viszont kellemes meglepetésként hatott, hogy a film nem állt bele a földbe és meglehetősen sokan váltottak rá jegyet.

Itthon természetesen nem lett tömegeket megmozgató közönségsiker a Riddick, de a vártnál sokkal jobban debütált. A csütörtökön bemutatott, Vin Diesel főszereplésével készült filmre vasárnapig 17 029-en váltottak jegyet, ami a hétvégi összesítésben a második helyre volt elegendő. A scifit 30 moziban kezdték adni Magyarországon (köztük IMAX-formátumban is), s az előadások 23,1 millió forint bevételt generáltak.


A Riddick teljesítménye még annak fényében is bőven elfogadható, hogy korábban a Pitch Black - 22 évente a sötétség és a Riddick - A sötétség krónikája is 80 ezer fölötti nézőszámot produkált mozis futása alatt., Persze ezen adatokkal kapcsolatban nem szabad elfeledni, hogy az egyik film 2000-ben, a másik pedig 2004-ben került bemutatásra, s az elmúlt 9 évben sokat változott a moziba járók köre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Wittgen #1
    Nekem nagyon bejött, tényleg arról szólt a film, ami a címe :)