Szekeres Viktor

Példátlanul nagyot bukott itthon az egyik hétvégi premier

Ritkán hasal akkorát 30 moziban bemutatott film, mint hétvégén a Halbalhé. A film forgalmazója úgy tűnik, hogy rosszul mérte fel a piaci viszonyokat és közönség igényeit.

A mennyiség sem biztosíték a hazai mozikban a sikerre. Sokszor hallani azt az érvet, hogy egy bizonyos film csak azért generált érdeklődést a mozikban, mert kellően sok multiplex tűzte műsorára, míg egyes bukásokat hajlamosak vagyunk azzal magyarázni, hogy az adott alkotás csak 6-8 vásznon volt látható. Nos, ellenpéldák mindkét esetre vannak, hiszen egy sok moziban vetített film előadásai is konghatnak az ürességtől, mint ahogy pár moziban induló filmek is mehetnek folyamatos teltházakkal, minek következményeképp persze idővel a sikerfilm újabb és újabb kópiákban részesülhet.


Itthon múlt héten került bemutatásra a Halbalhé című maláj animációs film, s 30 kópiája ellenére mindössze 2 486-an nézték meg, ami azt jelenti, hogy egyetlen kópia egy napon 20 nézőt ért el, ami 4-5 előadással számolva vetítésenként 4-5 nézőt jelent, vagyis jókora bukást. Mondhatnánk, hogy egy maláj film természetes, hogy kevésbé érdekli a közönséget, mint egy amerikai, de ránézésre egy animációról nem lehet eldönteni, hogy melyik országból érkezett, ráadásul nemrég belga és német gyerekfilmek is értek el sikert itthon. Úgy tűnik tehát, hogy még a családi filmes piacon sem lehet mindent eladni a közönségnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!