Szekeres Viktor

A magyar közönség nem érdemli meg a horrorfilmeket?

Újabb horror bukott meg a magyar mozikban. Ha a jövő héten bemutatásra kerülő Démonok között is elhasal, akkor lehet, hogy itthon végképp befellegzik a műfajnak. Már, ami a mozikat illeti.

Sokszor szoktunk sírni amiatt, hogy a hazai forgalmazók nem nagyon mutatnak be horrorokat a magyar mozikban, de a hétvégén egy újabb példát láttunk arra, hogy miért nem erőltetik meg magukat a horrorfilmek rajongóiért. Lehet, hogy azért, mert nincsenek is olyan sokan azok, akik rajonganak a horrorért?


Ugyan a csütörtökön bemutatásra kerül A bűn éjszakája nem volt tipikus horror, de még a rettegni imádó tinilányok is elkerülték a filmet (ők valószínűleg a One Direction-koncertet nézték meg), minek köszönhetően 18 moziban mindössze 3 286 nézőt regisztráltak, ami a hétvégéi mozis toplistán mindössze a 10. helyre volt elegendő. Itthon tehát lemondhatunk arról, hogy nagyot robbantson az Amerikában 3 milliós költségvetésével 64 milliót kaszáló film.

Most már csak az a kérdés, hogy az elmúlt tíz év egyik legnagyobb amerikai horrorsikere, a Démonok között mire lesz képes szeptember 19-től.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #7
    Kevésbé kommersz műfajoknál, rétegfilmeknél ez működhet. Csak a horrort mindig elkefélik, mert kommersz tömegeknek akarnak csinálni egy nem nekik való műfajban filmet.
  • zetortraktor #6
    Igényesebb filmeket kell adni és emelkedni fog a nézőszám?
  • Atisz #5
    A közönség azt eszi meg (és kritizálja) amit elé raknak.
    Tessék igényesebb, valódi horrorokat vetíteni a mozikban és a nézőszám emelkedni fog.
  • zetortraktor #4
    Októberben jelenik meg odakint Blurayen, nem?

    De ez tök mindegy, mert van egy csomó film, ami a megjelenése után is nagy siker itthon. Mások meg világpremierkor buknak. De eleve nem értem a logikát. Illetve értem, de nem tudom, hogy mennyire azonos kör a letöltögetőké és a mozizóké. Aki le akarja tölteni a Purge-öt, az letölti, nem? Ha világpremier itthon, akkor sem szakad bele, hogy várjon 2-3-4 hónapot. Ha itthon megjelenik a szinkronos DVD vagy BD rip, akkor sokkal többen fogják leszedni, mint addig a feliratosat. Türelmes az ember, ha spórolásról van szó.
  • lcee #3
    Arról is szót kellene ejteni, hogy a the purge június 7.-én volt amerikában, és így ott már meg is jelent blu-ray-en is, és aki akarta az akár már le is tölthette... Mint ahogy mindig aminek sokkal később van a premierje magyarországon mint amerikában, az igen kis eséllyel lesz kapós itthon, mert mint tudjuk, a magyarok nem várnak holmi mozipremierekre :))
    Arról nem is beszélve, hogy vannak olyan filmek amik akár 1 évet is késnek...
    És az már másodlagos, hogy túl jónak nem is tűnik az a film :)
    A The conjuring imdb alapján 7.8 ami már inkább sarkallhatja az embereket arra hogy megnézzék...
    bár ugye amerikában az is már július 19 óta megy...
  • Zotya84 #2
    Pláne, hogy a bemutató alapján nem is tűnt túl jónak... Az elképzelés jó, de ezt a filmet nem merném horrornak nevezni, inkább csak valami mészárlós mesének.
  • Zombee #1
    Könyörgöm, mit várnak, amikor egy Evil Dead, Cabin in the Woods kimarad, és egy közepes értékelést kapott A bűn éjszakája kerül moziba helyette? Még a mi magyar Gingerclown 3D-nket sem vetítették a nagy falu pár moziján kívül sehol.
    Az utóbbi évek sikeres horrorjai közül szinte semmi nem került moziba, de DVD-n is a trágyát hozzák ki (Zombifarm igen, The Dead, Hatchet 2-3, The Cottage nem).