Szekeres Viktor

Elhasalt az Apple-mozifilm

Ashton Kutcher élete egyik leggyengébb mozis startját produkálta Steve Jobs szerepében, az Apple alapítójáról szóló életrajzi filmben. Talán a másik Jobs-film kiköszörüli a csorbát.

Nem voltak nagy elvárások a Jobs című életrajzi filmet illetően, hiszen viszonylag alacsony költségvetésű projektről volt szó (12 milliós büdzséből dolgoztak) és a gyártást, illetve a forgalmazást is csak egy kisebb stúdió vállalta be. Azonban a film Sundance-es szerepléséből még gondolhattunk arra, hogy születik egy sleeper, vagyis egy olyan alkotás, melyre csak szép lassan, a szájhagyománynak köszönhetően talál rá a közönség.

Nos, erről a Jobs esetében szó sincs, hiszen a film elég negatív kritikákat kapott (minden 4 véleményből 3 lehúzós), az IMDb-n is csak 5,5/10-en áll, s bevétel tekintetében is igazolta a várakozásokat. Mindez azt jelenti, hogy az Amerikában hétvégén 2381 moziban bemutatott Jobs 6,7 millió dollár bevételt produkált az első becslések szerint, márpedig ez csak az aktuális toplista 7. helyére volt elegendő. (A film vászonátlaga még a gyenge közepesnek számító 3000-eset sem érte el.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!