Szekeres Viktor

A rajongókat sem érdekli a Kick-Ass 2

Azt gondolnánk, hogy a Kick-Ass 2-t legalább azok várják, akik látták és szerették az első részt, de a film nyitóhétvégéjén a remek tetszési indexszel bíró eredeti alkotás nézőinek mindössze 2/3-a váltott jegyet.

Azt tudtuk, hogy a Kick-Ass mozis premierje elég nagy csalódást okozott a gyártónak, hiszen a hatalmas hájpot követően sem Amerikában, sem Amerikán kívül nem jutott el 50 millió dollárig. Szerencsére a film DVD-s fogadtatása remek volt, a közönség is jórészt imádta, így a gyártást a Lionsgate-től átvevő Universal bízhatott abban, hogy a folytatás esetlegesen beindítja a sorozatot.

Nos, nem így történt. Meglepetésre míg az első epizód Amerikában 19,8 millió dollárral debütált, addig az első becslések szerint a második hétvégén mindössze 13,5 millió dollárt termelt Amerikában - az pedig külön szomorú, hogy míg az első részért a kritikusok is oda voltak, addig a mostanit 4-ből 3 lehúzta. Ennyit jelentett volna, hogy az igazi rajongói filmeket készítő Matthew Vaughn helyett a közepesen Jaff Wadlow állt a kamerák mögött?

A Kick-Ass 2 egyébként 28 millió dollárba került és ez a 13,5 milliós start azt jelenti, hogy 30-35 milliós bevétellel zárhat a film Amerikában. Kérdés, hogy nemzetközileg milyen lesz a fogadtatása.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #3
    Mindig sokat számít, ha egy jó rendezőt egy közepesre cserélnek.
  • Picizöldfül #2
    Te tényleg annyira naív vagy,hogy a trailerek még mindig megvezetnek ?
  • carville #1
    Az eredetileg netre lőtt trailer kicsit uncsi volt, de az Extended-en halálra röhögtem magamat. :) Nem értem a dolgot, utóbbiból legalább olyan jónak tartottam mint az első részt.