Szekeres Viktor

Japán nem menti meg a Tűzgyűrűt

Kínában hatalmas siker a Tűzgyűrű, azonban a 300 milliós nemzetközi bevételre, s az akkor várható folytatásra váróknak csalódniuk kellett a japán közönségben.

Nemrég arról számolhattunk be, hogy Kínában döbbenetesen nagy sikerrel mutatkozott be a Tűzgyűrű (Pacific Rim) című scifi. Olyannyira hatalmas volt az érdeklődés az ázsiai országban, hogy a bevétel az első napokban még az amerikait is meghaladta - kérdés, hogy a végeredmény is vajon 100 millió dollár körüli lesz-e, mint az USA-ban. Ott ugyanis eddig 97 millió dollár folyt be a vetítésekről, míg nemzetközileg, a Kína által szállított majdnem 60 millió dollárral már 247 millió.

A hétvégén került sor a film japán premierjére, s sokan reménykedtek abban, hogy a szigetországban is tömött sorok fognak a jegypénztárak előtt állni, azonban ezúttal csalódniuk kellett a rajongóknak, ugyanis a Tűzgyűrű Japánban akár még bukásnak is titulálható, ugyanis csak a hétvégi toplista ötödik helyén mutatkozott be. Guillermo del Toro filmjét 596 moziban vetítették és azokból 2,1 millió dollár bevétel folyt be, miközben a hét másik amerikai premierfilmje, a Z világháború 644 moziból 3,4 milliót szedett össze. (Érdekesség, hogy a Tűzgyűrűnél még a 2 hét alatt 9 millió dollárig jutó A magányos lovas, illetve a hat hét alatt 68 milliót kaszáló Szörny egyetem is jobban teljesített nyitó hétvégéjén.)

A hétvégén Japánban egyébként a immáron negyedik hete a Miyazaki-féle Kaze tachinu (The Wind Rises) volt a legnézettebb, mögötte a már említett Z világháború és a Szörny egyetem foglalta el a dobogós helyeket. A negyedik helyezett egy krimi, a Nazotoki wa Dinner no Ato (The After-Dinner Mysteries) volt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kalapos01 #10
    Kit érdekel, hogy mit aláz 4 hete? Még az Avatart is alázza, gondolom. Meg az összes olyan filmet, amit előtte mutattak be. Ennyire triviális dolgokat minek leírni?
  • cateran #9
    Tudnam mi a faszom olyan nehezen ertheto ebben a mondatban "A hétvégén Japánban egyébként a immáron negyedik hete a Miyazaki-féle Kaze tachinu (The Wind Rises) volt a legnézettebb" Ergo nezettsegben 4 hete alaz minden keleti-nyugati minden mast...mit nem lehet ezen erteni?
  • kalapos01 #8
    Milyen idénről beszélsz? Azt írtad, hogy mindet bealázza. Én meg jeleztem, hogy tévedsz.
  • IMYke2.0.0.0 #7
    Ki beszélt idénről?
    A cikket nem olvastad?
  • kalapos01 #6
    Már hogy alázna be minden nyugati filmet? Az idei gagyi Pixar-folytatás sikeresebb Japánban.
  • IMYke2.0.0.0 #5
    A Kaze tachinu meg nem ok nélkül aláz be minden nyugati filmet: a 2. világháborús japán repülőgép tervezőről szóló animációs film.
  • Zombee #4
    Én olvastam a 90-es években a Transformers képregényeket, volt játékrobotom, és a rajzfilmeket is láttam, de ettől még a három film szar. Az új Marvel filmek viszont valóban szórakoztatóak, persze ha a gombás bácsi nem lelkesedik a képregényekért... de azok simán akciófilmnek is jók, ha nincs közöd a képregényekhez, a Transformers viszont nem csak feldolgozásként nem jó, mint film is szar.
  • Angel5 #3
    nekem mindegyik tetszett de gondoltam hogy Japánban nem lesz nagy siker hisz az Tűzgyűrű alapjába véve Japán Mecha filmadaptáció és azért ebben a Japók kicsit máshogy gondolkoznak meg náluk szarásik van Mecha Anime amik 1000x jobbak mint a Tűzgyűrű :)
  • Bari06 #2
    Szép mondhatom 1 kommentben 3 kedvenc filmemet is kritizálni. Attól mert még neked nem tetszik, nem lesz " gagyarék brutálrossz film" valószínűleg a te ízlésed túlon-túl magas ehhez a szinthez, mert nem volt gyerekszobád és sosem játszottál Tansformers figurákkal, vagy ha nem voltak burzsuj szüleid, sosem képzelted magad szuperhősnek nyakadba kötött törölközővel. Ha nem tetszenek a "halivud"-i filmek, nyugodtan nézd a bollywoodi, művész filmeket. Így legalább meghagyod nekünk a jó kis akció filmeket, nem kellesz te ide, na szevasz!
  • gombabácsi #1
    na, halivud elérte célját, már a kínaiakat is meg tudja hülyíteni

    persze ha a film sokkal jobb mint szennyformersz, avengers, iron man meg a többi gagyarék brutálrossz film, akkor nem szóltam