Szekeres Viktor

Megvan a nyár harmadik nagy költségvetésű mozis bukása

Will Smith scifije és Roland Emmerich akciófilmje után Johnny Depp western-akciófilmje is leszerepelt a mozik jegypénztárainál. Kérdés, hogy Amerikán kívül, hogy fog teljesíteni.

Ugyan a Magányos lovast már a bemutató napján Amerikában elért bevételei alapján leírtuk, de biztosra csak most lehet venni, hogy megbukott az Armie Hammer és Johnny Depp főszereplésével készített film. A 250 millió dollárba kerülő film, mely költségvetése az adóengedményekkel is 220 milliós volt, a szerdai és csütörtöki 10 milliós bevételt követően pénteken is csak 10,5 millió dollárt termelt, így nagyjából 50-55 millió dolláros hétvégi teljesítménnyel fog zárni, ami nagyjából 100 millió dollár körüli amerikai összbevételt jelez előre.

Ezzel a film a nyár harmadik nagyköltségvetésű bukásának bizonyult. Az alulteljesítő filmek sorát a Sony A Föld után című scifije nyitotta - a 130 millió dollárba kerülő film Amerikában jelenleg 58 milliós bevételnél tart, igaz a világ többi részén már 131 millióig jutott. A másik csalódást pedig az ugyancsak Sony-film Elnök végveszélyben jelentette, mely 150 millió dolláros büdzséből készült, de még csak 41,5 millió dollár bevételt termelt Amerikában és 7 milliót azon kevés országban, ahol már bemutatásra került.

És mivel a nyárból még csak egy hónap telt el, lehet tippelni, hogy a jelenleg hasasnak előre jelzett Tűzgyűrű vagy a RIPD - Szellemzsaruk lesz-e a következő nagy film, ami csalódást okoz bevétel tekintetében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!