Szekeres Viktor

Ádáz küzdelem az eheti legnézettebb film címéért

Amerikában pénteken jóformán fej-fej mellett teljesített bevételek szempontjából a múlt héten bemutatott Szörny egyetem, valamint a Női szervek című csajos komédia.

Rég volt ekkora küzdelem a mozis bevételi toplista első helyéért, mint most pénteken Amerikában. A pénteki hírek szinte óráról-órára változtak és hol a Szörny egyetemet (Monsters University), hol pedig a Női szerveket (The Heat) hozták ki listavezetőnek. Jelen becslések szerint pénteken a Pixar folytatásfilmje 15,2 millió dollár bevételt hozott, így nagyjából 51 milliós hétvége néz ki az animáció számára, mellyel minden bizonnyal meg fogja tartani a hétvégi amerikai mozis toplista vezetőjének járó koronát.


A Női szervek a legutóbbi adatok alapján 15 milliós pénteki teljesítménnyel szorul a második helyre, s ez nagyjából 40-41 milliós hétvégi bevételt jelez előre, ami a második helyre lenne elegendő. A harmadik helyet Roland Emmerich filmje, Az elnök végveszélyben (White House Down) fogja megszerezni, mely 10,5 milliós péntek után várhatóan nagyjából 30 milliós bevételre fog szert tenni vasárnap estéig Amerikában.

Frissítés: Azóta megérkeztek a végleges pénteki becslések és mégsem lett olyan szoros az első helyért vívott verseny, mint amilyennek ígérkezett: a Szörny egyetem 14,3, a Női szervek 13,6 millió dolláros nyitónapot hozott.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)