Szekeres Viktor

Olcsó animációs film robbantott kasszát

A Gru második része kevés pénzből fog Amerikában legalább 300 millió dollárt produkálni. A Universal stúdió már most dörzsölheti a markát, hiszen jövőre érkezik a minyonokról szóló film.

Miközben a Pixar és a Disney 150-200 millió dollárból készít általában igen sikeres animációs filmeket, addig a Gruval befutó Illumination Entertainment ismét bebizonyította a Universal stúdiónak, hogy jóval kevesebb pénzből is bombasikert lehet elérni. Múlt héten már bemutatták a világ pár országában a Gru 2-t (Despicable Me 2), ami pár nap alatt 50 millió dollárt termelt, most pedig arról számolhatunk be, hogy míg a 220 millió dollárba kerülő Magányos lovas még 10 millió dollár bevételt sem hozott szerdai nyitónapján, addig az animáció majdnem 35 milliót produkált - csak Amerikában.

Ezzel a teljesítménnyel a hivatalosan 76 millió dolláros költségvetéssel rendelkező film bőven 100 millió dollár fölött fog termelni hétvégén és összbevétele Amerikában biztosan meg fogja haladni a 300 millió dollárt. Ezzel pedig lepipálhatja a 69 millió dollárba kerülő első részt, mely 2010-ban Amerikában 251 milliós, a világ többi részén pedig 292 milliós bevételt produkált.

Érdekességképp íme az idei nagyobb animációs filmek költségvetése: Szörny egyetem - 150-200 millió dollár, Croodék - 135 millió dollár, A zöld urai - 100 millió dollár, Escape from Planet Earth - 40 millió dollár.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!