Szekeres Viktor

Meglepetésfilm uralta a magyar mozikat

Nem a Másnaposok 3, nem a Will Smith-féle Föld után, s nem is a Gyakornokok című Wilson-Vaughn komédia uralta múlt hétvégén a magyar mozikat, hanem a Szemfényvesztők.

Kifejezetten jól mutatkozott be a magyar mozikban a Szemfényvesztők című bűvészes akciófilm. A Pro Video 35 vásznon bemutatott premierje múlt héten csütörtöktől vasárnapig 28 623 fizető nézőt könyvelhetett el itthon, a premier előtti vetítésekre pedig 5 611-en fizettek be. A Szemfényvesztők ezzel a teljesítményével a hétvégi toplista első helyét is megszerezte, ami azért is meglepetés, mert a filmet a 2D-ben forgatták és nem is konvertálták fel, márpedig ez a hagyományos stílus sokak számára szokatlan lehet a mai 3D-s rengetegben.

A film így alig négy nap alatt már 46 millió forint bevételig jutott el, s így jó eséllyel pipálhatja le a 3D-s A Föld utánt - Will Smith scifije második hétvégéjén már csak 16 281 nézőt érdekelt, ezzel a harmadik helyre csúszott a nyár egyik legnagyobb sikerét arató Másnaposok 3 mögé. A komédiatrilógia lezárását itthon vasárnapig 216 384-en nézték meg idehaza moziban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Wittgen #3
    ÉN pl a Wilson-Vaughn féle hulladékokat eleve kerülöm, a Másnaposok 1 után a folytatásokat hanyagoltam, a Föld után pedig egy rakás kaki lett, bár az ötletből lehetett volna valami.
    A Szemfényvesztők viszont a cgi zúzások hiánya és az agyonsztárolt és túlfizetett trendi színészek hiánya ellenére oltári szórakoztató film. Pont az ilyenek hiányoznak a kínálatokból. Nekem még a Vasember 3-nál is jobban tetszett.
  • Atisz #2
    Mert lehet, hogy ez a film sokkal jobb, mint az említett 3 agyonreklámozott hulladék :)
    Egy film sikerét szerintem nem kéne csak és kizárólag jegyeladások alapján értékelni, hanem a megtekintés utáni vélemények függvényeként is. Tudom, idealista vagyok :)
  • xido #1
    Ja hogy manapság az a meglepetés,ha egy filmnek érdekes a története és nincs szénné 3D-sítve?:)
    Az nem is számít,hogy az előzetese is zseniális lett és megfogta a téma az embereket?:)