Szekeres Viktor

A nők miatt lett nagy siker az új zombifilm

A Z világháború nagy sikerének egyik fő tényezője Brad Pitt volt, hiszen neki köszönhetően majdnem ugyanannyi nő nézte meg a film premierjét az első napokban, mint férfi.

A zombikat okosan hanyagoló előzetesek, valamint a nők vitték sikerre a Z világháború (World War) Z című akciófilmet. A Paramount stúdió a trailerekben inkább csak gyorsan közlekedő zombimasszát mutatott, nem hangoztatta filmjéről, hogy zombimozi, mint ahogy a címe sem utalt erre - mindez nem csoda, hiszen zombis műfaj a moziban sosem volt igazán sikeres. Amellett, hogy nagyon kevés zombifilm került multiplexekbe, a legsikeresebb Zombieland mindössze 75 millió dollár bevételt hozott hazájában.

A Z világháború azonban napokon belül le fogja taszítani a trónról a Zombielandet, hiszen már a nyitóhétvégén 66 millió dolláros bevételig jutott el. A sikerben pedig hatalmas szerepe van a női nézőknek, hiszen nyilván Brad Pittnek köszönhetően majdnem akkora arányban nézték meg a filmet, mint a férfiak. Mindössze 51%-49% volt a nézők nemek közötti megoszlása a férfiak javára, márpedig ez egy zombis filmnél abszolút szokatlan - még a komikus Zombieland nézői között is 56%-ban voltak megtalálhatóak a férfiak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Prof William #9
    Zombiapokalipszis közben néha bizony elcsúszik a smink + a nő 40-es 2 gyerekkel. Előfordul. hogy ilyenkor már na m a csúcsformáját hozza az ember.
  • Zombee #8
    A 2004-es Holtak hajnalának nem volt folytatása. A 2005-ös Holtak földje eredeti Romero film volt, a története nem kapcsolódott a klasszikus 3 zombifilmjéhez (ahogy azok sem egymáshoz), a 2008-as Holtak napja elvileg az 1985-ös Romero film remake-je, gyakorlatilag fos, a Holtak naplója megint Romero, de nem folytatása semminek.

    A Zombieland pedig vígjáték, így én nem tudom felróni a poénkodást - ami mellesleg kiválóan működik, nem tolakodó és fingós, annál sokkal több. A Bill Murray jelenet zseniális.
  • Dynamic #7
    "gumizombik elcseszték. és ott van az a csúnya nő is"

    Azt hiszem ez egy komoly, meggyőző érv, hogy ne nézzem meg a filmet. Főleg a csúnya nő teszi fel az i-re a pontot.
  • Ender Wiggin #6
    ha már szavazunk, a zombieland poéntalan, erőltetett, bűnrossz film volt.
    a z wars-ból is lehetett volna elfogadható, tucatakciófilm, de gumizombik elcseszték. és ott van az a csúnya nő is.
  • zetortraktor #5
    Teljesen eredeti és valóban nagyon jó film volt a Zombieland. Olyan, aminek volt stílusa.
  • Dynamic #4
    Így van, a Zombieland hatalmas film, én évente előveszem.
  • Broafka #3
    Nem dacból, de az a Zombielend egy kurva jó kis film volt, nagyon jó kis hangulattal, korrekt poénokkal (nem harsány röhögősekkel, de nem is az volt a cél) és végre nem kifejezetten a zombik voltak benne a lényegek. úgyhogy embere válogatja. Én kifejezetten utálom pl a horrorra akadva sorozatot meg társait, ahol az a humor forrása, hogy valaki agyon fossa magát, az égbe vizeli a másikat, és sugárba hányja az egész képernyőt. Valaki meg ezeken tud nagyon nevetni, szerintem meg ízléstelen
  • cylonflatus #2
    Az a Zombieland nagyon rossz, nem értem mit ettek rajta. Zombies filmnek (mint horrornak) gyenge, vígjátékként rossz, bűn-gyenge poénokkal...
  • Atisz #1
    Nono, azért a 2004-es Dawn of the Dead remake igencsak ott volt a szeren és a folytatása is korrekt volt. Ráadásul úgy, hogy teljesen komolyan vette magát és nem poénkodással megspékelt idétlenkedéssel vegyített kamuzombifilm volt (mint pl. az említett Zombieland).