Szekeres Viktor

A magyar közönség a gyenge folytatásfilmek rabja

Az itthon jelenleg legnézettebb filmek között két második rész és egy negyedik rész is ott van - az első helyezett közé már csak egy eredeti ötleten alapuló alkotás és egy képregény-adaptáció fért be.

A múlt heti hazai mozis premierek között ismét akadtak jól sikerült darabok (és gyengébbek), azonban a közönség továbbra is a régi, lehetőleg folytatásos filmeket nézi a multiplexekben és messze elkerüli az eredeti történet alapján készült alkotásokat. A Másnaposok 2 uralkodása véget ért, a film már csak a negyedik helyet szerezte meg 22 millió forint hétvégi bevétellel, de az első és második helyezett is folytatás volt. A Kung Fu Panda 2 25,6 milliós, míg a Karib-tenger kalózai 4 24 milliós "vághatott zsebre".


A Super 8 gyenge kezdéséről már szóltunk korábban, de ugyancsak csalódást okozott a Szerelem kölcsönbe című hollywoodi romantikus komédia is, mely a hatodik helyet szerezte meg a toplistán 24 moziban 9,9 millió forint bevétellel és 8 044 nézővel. A Szuez Film 5 moziban kezdte el vetíteni Audrey Tautou remekül sikerült új filmjét, a Mosás, vágás, ámítás címűt, melynek 10. helye és 2,8 millió forintos bevétele 2 357 nézővel nem is olyan rossz teljesítmény a sok hollywoodi kommersz között.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!