Szekeres Viktor

Már a sokadik mozis scifi bukik meg itthon

Hiába sikeresek Amerikában és sok másik országban, idén eddig szinte mindegyik mozis scifi megbukott Magyarországon. Ezúttal a J.J. Abrams-féle Super 8 került bemutatásra, elég nagy érdektelenség mellett.

Amerikában június 10-én mutatták be J.J. Abrams legújabb filmjét, a Super 8 című, retró hangulatú scifijét, s természetesen sikert is aratott az 50 millió dollárból, Steven Spielberg produceri részvétele mellett készített alkotás: 10 nap alatt már 73 milliónál tart a bevétel. Itthon 6 nappal az amerikai bemutató követően már láthattuk is a filmet, ráadásul magyar szinkronnal, azonban szereplése messze elmaradt a várakozásoktól: 22 moziban mindössze 18 159-en nézték meg vasárnapi a UIP Duna-Film által forgalmazott Super 8-at.


Ezzel a nézőszámmal és 22,8 milliós bevételével mindössze a hétvégi mozis toplista harmadik helyét szerezte meg a film Magyarországon. Összehasonlításképp: a Super 8-at csütörtöktől vasárnapig majdnem ugyanannyian nézték meg, mint a már négy hete játszott Másnaposok 2-t. A komédia folytatása hétvégén 18 106 nézőt vonzott mozikba, s összesen eddig már 257 035-en látták, ezzel több mint 300 millió forint bevételt termelve.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ricsa008 #15
    nem csodálom siralmasak a magyar igények... A transformers 3 premier előtti vetítése után is szidták sokan már kifele jövet a filmet .. akkor a mi a fa...k jönnek el az ilyen emberek. Menjeneke el szerencsét probálni aztán csináljanak olyan filmet amilyent akarnak. Pl szaporítsák a tucat romatikus g..i-k sorát...
  • Merces #14
    majd az Uve Boll meccsinálja neked
  • tatish #13
    Szerintem eleve ott rontják el a scifi készítők amikor meghatározzák, hogy ki is legyen a célközönség és az alapján "építik" módosítják a filmet, mert ha kicsit horrorosra akarják venni vagy netalántán félelmetesre az egészet, vagy ne adj Isten csavarosra, komplikáltra akkor már a gyerekek kiesnek a szórásból, tehát egy jelentős célközönséget elveszítenek. Így inkább csinálnak egy lagymatag valamit amit mindenki megnézhet de csak kevés embernek tetszik igazán.
    A Starcraftból igazán csinálhatnának egy igazi scifi horrort (NEM Doom)
  • hakos007 #12
    A gyerek nagyon emlékeztetett az ET-ben lévőre :) Amúgy közepes volt...többet vártam.
  • Ray78 #11
    Így van nincs mint csodálkozni itthon a moziba járó fiatalok 80%-a alkoholista és a Másnaposok ébresztenek bennük emlékeket......ezért nézik meg újra az első részt más helyszínekkel mert nekik ez kell ,az agyuk maradékával csak ezt fogják fel.
  • bmw #10
    Mondjuk az Avatar sem vigjatek......
    Nekem pl tetszett de hat izlesek es pofonok.
    A magyar meg sajna tenyleg csak vigjatekra meg animaciora ul be, hogy felviduljon a "keseru" hetkoznapok utan.:)
    Vagy Monikat nez.:)
  • Rotyoka #9
    Pedig a Super 8 elég jó film lett :D De a magyaroknak az avatar kell persze.
  • Etinger #8
    Hogyne.
  • Mister #7
    Nem volt vészes szerintem.
  • lamer the true #6
    Ezen nincs mit csodálkozni. Egy retro amerikai film biztos nagyon kellemes emlék az amcsiknak, de nekem nem sokat mond. Az űr sci-fi a nyerő de abból meg kevés az igényes.