Szekeres Viktor

Nem szedik szét a mozikat a Zöld Lámpásért

Majdnem 60 millió dollár bevételt szed össze a Zöld Lámpás három nap alatt, azonban ez a képregény-filmek között közel sem számít olyan nagy összegnek, így alapjába véve közepes startnak mondható.

Amerikában pénteken mutatták be a mozik a legújabb képregény-adaptációt, a Zöld Lámpást (Green Lantern), mely ezúttal nem a Marvel, hanem a DC istállójából került ki. A rettentő gyenge kritikákat kapó film az első napos adatok szerint pénteken 22 millió dollár bevételt hozott Amerikában. Ez azt jelenti, hogy hiába lett a sztárja az ismert és egyre keresettebb Ryan Reynolds, a film startja gyengébb lesz, mint a teljesen ismeretlen főszereplővel bíró Thor esetében. A becslések szerint a scifi-beütésű képregény-adaptáció nagyjából 60 millió dollárra számíthat vasárnapig - a Thor pedig 65,7 millis kezdést tudhat magáénak.

A filmet egyébként 3816 moziban mutatták be Amerikában, ami nagyjából 7100 kópiát jelent, hiszen nem egy filmszínház egyszerre két vagy három teremben is adja a filmet. Ezekből összesen 2711 moziban megy 3D-ben a film, azonban a kezdeti bevételeknek mindössze 46%-át adja egyelőre a magasabb helyárú, térhatású élmény, ami egybevág az elmúlt időszak trendjeivel, a közönség már közel sem tekinti prioritásnak a 3D-t a filmeknél - főleg, ha csak konverzióról van szó, illetve ha a 3D különösebb pluszt nem ad, mint a Zöld Lámpás esetében, ahol valóban csak szemfényvesztés.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Magoo #2
    En Penteken megneztem. Nagyon alacsony elvarasokkal ultem be ra, mivel lattam a 10-15 szazalekos kritikakat. Hat meg az alacsony elvarasoknak sem felelt meg. Amit lehetett, mindent elszurtak benne. Tortenet valami ultragyenge lett, a kepi es hangi vilag detto. Nagy csalodas.
    Az mar total szegyen volt, hogy kb egyetlen poen sem utott.
    A film vegen a moziterembol (ami nem volt tomve...kb 40-50% telitettsegu volt a terem) ugy menekultek az emberek mint a patkanyok a sullyedo hajon. Raadasul kb mindenki kivetel nelkul szidta a filmet kozben :D
  • Szefmester #1
    Furcsa, eddig a DC-től számomra volt egy Sikeres Batman kissebb hullámvölgyekkel, és egy Kezdetekben vicces Flash sorozat.. a supermaneket valahogy csak akkor tudtam "végignézni" ha a háttérben mentek a tévében. Adok Lanternek egy esélyt, de remélem nem kell csalódnom. Valahogy a marveles filmeket jobban eltalálták (kivéve pókemberek)