Szekeres Viktor

Sorra buknak meg az új filmek Magyarországon

Úgy tűnik, hogy a mostani hétvége nem hozott szerencsét az új filmeknek, a közönség szokás szerint a folytatásoknak szavazott bizalmat. Magyarországon már harmadik hete a Másnaposok 2 uralkodik.

Nem az új filmek hétvégéje volt a mostani Magyarországon, ugyanis hiába mutatkozott be idehaza három újdonság, a közönséget sem az Intercom, sem a UIP-Duna Film, sem a Provideo premierje nem érdekelte. Mindez azt jelenti, hogy továbbra is ugyanaz a négy film volt a legnézettebb Magyarországon, mint múlt héten. A Másnaposok 2 maradt az első, újabb 31 313 nézőt begyűjtve már 225 ezer környékén jár a nézőszáma, mögött A Karib-tenger kalózai 4 része 26 212 embert érdekelt csütörtöktől vasárnapig, ezzel Johnny Depp 272 ezer jegyvásárlónál tart, s cseppet sem meglepő módon a harmadik helyen is egy folytatásfilm foglal helyet: a Kung Fu Panda 2-t ezúttal 25 280-an látták, amivel az össznézőszáma 87 ezerre nőtt. (A negyedik az X-Men: Az elsők volt, melyre a premierjéhez képest elég sok nézőt veszítve 13 390 jegyet adtak el.)


Az újoncok közül a legnézettebb Koszorúslányok teljesítményéről már szóltunk, de a 3D-s jegyek miatt a legtöbb bevételt A pap - Háború a vámpírok ellen hozta: az egész ország területén mindössze 9 099-en éreztek késztetést a film megtekintésére a mozikban, így Amerika után itthon is csúnyán elhasalt. Ugyancsak 17 moziban mutatták be Az igazság árát Matthew McConaughey-vel, mindössze 7 811 néző örömére, ezzel a film a hétvégi toplistán mindössze a hetedik helyet szerezte meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • m minnifield #22
    na jó, de akkor árulhatnának aranyórát vagy 3 fogásos vacsorát is, azzal mégjobban behozná az árát :D vicceltem, mielőtt valami agyoniskolázott megmagyarázná...
    én természetesen magamból indulok ki, ki másból. nem szeretek moziban hemzsegni és nem is szeretem amikor körülöttem ez a tivornya megy. otthon meg más a helyzet, ott pont fordítva működik, a kaja mellé bónusz a film, ha nem lenne film attól még ebédelni vagy vacsorázni kell, (urambocsá' nassolni) a moziban meg ez valami járulékos tevékenységként teszi aki teszi, alternatíva, nem kötelező, ezért nem kellene beleszámolni a moziköltségbe. mert akkor ilyen alapon beleszámolhatnám a ruhám árát is, hisz meztelenül mégse mehetek, + cipőkrém, kopott cipőben nem mutatkozunk népségek előtt. moziban mozijegyet venni kötelező, nem élni. :)
  • FefeeX #21
    Na ne túlozzunk már... Ez max a Pólusra igaz, ahol a filmek 10% alatti teremkihasználtság alatt mennek. A Westend, ahol meg még nem voltam 60% alatt, bőven már reklámok nélkül kitermeli az árát, ehhez jön még extra profitként a sok reklám (amiket én általában kihagyok) meg a zombik kajája meg piája. (mert a marketing szerencsétlen zombija az, akinek minden alkalommal kóla meg popcorn, meg gumicukor meg kutyaf@sza KELL, anélkül nem is mozi a mozi...)
  • Wittgen #20
    Kajáláshoz: engem zavar, ha a közelemben zabálnak és piálnak, a zörgéssel meg zajoskodnak. Hál'Isten ezt azért tudom ignorálni. Ha otthon vagyok, akkor én is a vacsimat filmnézés közben szoktam elfogyasztani, de nem azért, mert így jobb a hangulata, hanem mert időt spórolok, cca 20 percet.

    Árakhoz: én szeretek moziba járni, évente 12-14 filmet biztosan megnézek ott. Viszont ilyenkor nyáron, ha azt nézem, hogy nekem a bebumlizás (1600,-ft benzin) és a mozijegy (1200,- ft) 2800,- ft-ba kerül, ha csapódik az oldalborda, akkor már 4000,- ft. Ezzel szemben itt a jó idő, a Balatonra 2500,- Ft a benzinköltség és ingyen mozizok a parton egész nap .
  • Etinger #19
    Nem csak harmad annyian*
  • Etinger #18
    Egy bizonyos idő után a drasztikus árcsökkentéssel lehet csak bevonzani az embereket a moziba. Ha háromszor ennyibe kerülne a jegy, nem csak harmadannyival mennének kevesebben moziba...
  • winnie #17
    "valaki magyarázza már meg, ki az istenharagja szoktatta rá az embereket, hogy moziban zabálni meg vedelni kell? "

    nem kell, de ha valaki enni akar, akkor eszik. örülj neki, hogy eszik, mert különben háromszor ennyibe kerülne a jegy. én még azt is el tudom képzelni, hogy létezik ember a világon, aki a tévé előtt ülve nassol. vagy iszik. vagy amikor a monitoron néz valamit, akkor zabál. nem olyan ördöngösség a párhuzam.
  • bandee1 #16
    Nagyon régóta mozibajárós vagyok, sok filmet láttam már, és sosem vittem / vettem magammal/ magamnak ropogtatós fisz-faszokat, bisz-baszokat. Egy mozijegy 1200-tól már kapható, 3-dben picit több, hol jönne már ki egy családnak tizenezer? Mi a szart kell ropogtatni? Filmet kell nézni és nem zabálni. Vagy ki van írva valahol, hogy kötelező a popcorn meg a sok zsíros szar, a mérgező káliumos kólával (fél liter kóla 500 mg kálium!!)? Igya és egye ezeket a szarokat, akinek hat anyja van!
  • narumon #15
    Igen ezt én sem értem, hogy a mozi jegyhez mindig hozzászámolják a popcornt, üdítőt, gumicukrot, tacost meg mindent.
    Símán ültem már úgy moziban, hogy megvettük a jegyet és csókolom.
  • narumon #14
    "Ha legolcsóbb megoldást nézném, akkor balaton 2k alatt megúszható, wellness meg 7k lenne (félnapos még olcsóbb). A lényeg, hogy _szerintem_ annak akinek nincs pénze nyaralni a mozi még drágább szórakozás ... "

    Azért ez ebben a helyzetben max rád igaz.
    Én a moziba kb elsétálok asszonnyal, veszek két kólát és megúsztam 3.500Ft-ból. A balatonra csak a benzin mondjuk egy 10-es, az ottani kajáról, kóláról még nem is beszéltem, szállásról szintén nem.
  • narumon #13
    Azért ezzel nem értek egyet. A környezetem és én is sokkal többet megyünk télen, ősszel moziba, amikor szakad az eső vagy a hó nincs annyi jó program, akkor egy mozi az teljesen okés. Nyáron ötször hamarabb ülünk ki a teraszra haverokkal egy sörrel beszélgetni mint a sötét moziban üldögélni. Nem mondom, így is elmegyünk egyszer - egyszer, de szerintem igenis van köze az időjárásnak a mozihoz.