Szekeres Viktor

Ismét divatba jött Woody Allen

Úgy tűnik, hogy Woody Allen hiába gyárt le minden évben egy filmet, a tutiba csak ritkán nyúl bele, a szélesebb közönséghez nem nagyon jutnak el a filmjei a Transformerek árnyékában. Idei alkotása azonban kivétel.

Az igényes filmek kedvelői minden bizonnyal örülnek annak, hogy Woody Allen munkatempója továbbra sem csökkent, a filmes mondhatni 1980-tól minden évben letesz egy filmet az asztalra - persze immáron csak rendezőként, hiszen az elmúlt 8 évben mindössze a 2006-os Fülesben játszott. Filmjei általában visszafogottam szerepelnek Amerikában, s bár a világ többi részén sokkal több bevételt hoznak, természetesen szó sincs kasszarobbantgatásról.


Tavalyi filmjét, a Férfit látok álmaidban címűt nálunk pár hete mutatták be, nagyjából akkor, amikor Amerikában az idei filmje, a Midnight in Paris mozikba került. És minden jel arra mutat, hogy a Midnight in Paris azon Allen-filmek közé fog tartozni, melyek nagyobb sikert érnek el. A hétvégén ugyanis nagyjából 7 millió dollárt fog termelni az alkotás, amivel az összbevétel már 15 millió fölött fog járni. Ez pedig annak tükrében, hogy Woody Allen legutóbbi 10 filmje közül mindössze kettő, a Match Point és a Vicky Cristina Barcelona amerikai bevétele haladta meg a tízmillió dollárt, hatalmas sikernek tűnik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!