Szekeres Viktor

Agatha Christie krimijeinek főhőse is mozifilmet kap

Sherlock Holmes már visszatért a mozikba, s bár egyelőre Charlie Chan és Poirot meghúzza magát, de Miss Marple a jelek szerint követni fogja az angol magánnyomozót, hiszen a Disney saját filmet tervez az öreg hölgynek.

Ki tudja, talán a nagysikerű Sherlock Holmes mozis adaptáció mozgatta meg a Disney stúdió szürke agysejtjeit, mindenesetre a cég vezetői úgy döntöttek, hogy ideje visszahozni a nagy vászonra Miss Marple-t. A bohókás öregasszony, aki minden bölcsességére falucskájában, St. Mary Meadben tett szert, korábban is szerepelt már mozifilm főhőseként, mint ahogy színpadi játékban, rádiójátékban, illetve tévésorozatban is.

A The Hollywood Reporter információi szerint a tucatnyi Agatha Christie-regény főszerepét játszó vénkisasszony története nem a klasszikus módon fog megelevenedni a mozikban, hanem modern környezetbe próbálják helyezni. Ezt a feladatot pedig a Disney a Twin Peaks-sorozat és a Fantasztikus négyes írójának, Mark Frostnak osztotta ki, ő fogja leszállítani az első Miss Marple-mozifilm forgatókönyvét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • trogi #2
    Jaj neeee! Az amerikaiak bugrisok ehhez.
    Az etalon a Joan Hickson Marple sorozat volt (többek szerint) , de szerintem a Geraldine McEwan és a Julia McKenzie sorozat sem rossz.
  • Wittgen #1
    A modern Miss Marple kőkemény csaj lesz, aki tud kung-fuzni és dupla pisztollyal aprítja az ellenfeleit. Persze a kockahasú pasik körülzsongják a film közben...