Szekeres Viktor

Lebőgött az Avatar új kiadása

Bár az Avatar esetében újabb 4 millió dollár amerikai bevétel korrektnek számít, de a scifi különleges kiadását kísérő kampány ennél jóval többe került. E héten azért még korrigálhat James Cameron filmje.

Örülsz az Avatar gigantikus sikerének?
  • Igen, nagyon.
  • Nem igazán.
Amerikában múlt hétvégén mutatták be a mozik az Avatar: Special Editiont, mely minden idők legsikeresebb filmjének 8-9 perccel bővített változata volt. A premier már csak azért is nagy szónak számít, mert az Avatar már korábban, áprilisban megjelent DVD-n, s meglehetősen ritkának számít az olyan filmek "moziztatása", melyek már lakossági forgalmazásban is hozzáférhetőek. Természetesen az Avatar készítői a fanatikusok igényeit akarták ezzel kielégíteni, s ugyanez a cél a még több új jelenetet tartalmazó, ősz végén megjelenő 2D-s DVD-vel, majd az ugyancsak bővített 3D-s verzióval, mely jövőre kerül a boltokba.


Az Avatart különleges kiadása mindössze 812 moziban került bemutatásra Amerikában, s a 12. helyen nyitott, csak 4 millió dollárt hozott, filmszínházanként 4926-ot, ami a listavezető két premierfilm mögött vászonátlagot tekintve a harmadik helyre lenne elegendő. Ez a teljesítmény azonban még így elég volt arra, hogy a film hazájában átlépje a 750 millió dolláros hatért, melyet eddig még egy másik mozis alkotás sem lépett át.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • worlds #39
    xyl!
    Köszönöm a linket. Ma is tanultam valami újat.
    Bár tényleg érdekes dolog lenne végignézni, hogy melyik milyen szinten van, de ezt nem fogom megtenni... (lustaság)
    De valóban érdekes...
    Én mindig e 3-ról hallottam csak idáig, hogy nyelvtannal és nagy szókinccsel rendelkeznek, de elképzelhető, hogy akkor a listában még találnánk ilyeneket. Kár, hogy az oldalakon egységesen nincs információ pl. arról, hogy mekkora a szókincs, stb... Egy kettőnél a szövegben találtam utalást: pl. The Divine Language (400)
    Én a sajátról tudok csak beszélni. Az eredetileg 500 körüli szólista mára már 1400 szót/kifejezést tartalmaz, mivel a nyelv levált a filmről és külön életet élve fejlődik. Bár Paul Frommer (a nyelv megalkotója) viszi a nyelv fejlesztését, viszont abba aktívan bevonja a nemzetközi közösséget is.
  • xyl #38
    Nem tudom, hogy melyik nyelv milyen szinten van kidolgozva, de azért elég sok történethez készült nyelv.
    Itt a Wikipédia listája

    "És hogy készült nyelv a történethez az miért baj? Tudtommal 3 ilyen film van csak. Mert 1 már van, akkor nem is lehet több. (Ez olyan mintha azt mondanám én már használtam a piros színt a filmemben háztetőnek, más már ne használja). Én inkább örülök, hogy vették a fáradságot (pénzt) és nem csak halandzsa van a filmben. Hogy mennyire hajazás ez is, arra csak annyit, hogy míg a Gyűrűk uránál a nyelv előbb volt, a Star-Trek-nél meg jóval később születet, ennék a filmnél pedig maga a filmhez kértek fel valakit, hogy alkosson meg valamit."
  • winnie #37
    mondok 3 címet, jöhetnek az efféle vicces levelek: legyen a szupercsapat, a salt ügynök meg a vaárzslótanonc. frissek itthon. írjunk.

    félre.

    nem bezzegezni kell. itt követik el az avatarosok a nagy hibát. bezzegeznek. "bezzeg xy film meg innen meg onnan..." - ezzel csak elismerik a másik oldal érveit. minek bezzegezni? nevetni egyet, rácsodálkozni, hogy "jé, most, hogy mondod" és, ha jót tesz a léleknek, a bevételi mutatóra nézni. ennyi. ha van film, ami nem szorul védelemre, az az avatar.
  • worlds #36
    Ezzel mindig az a bajom, hogy a filmek 90%-ról lehetne hasonló dolgot írni.
    Pl. minden lövöldözős túszejtős majdnem ugyanolyan, meg az összes szerelmesben is mindig ugyanaz van csak pár dolgot változtatnak, meg hát az összes UFO-s is majdnem ugyanolyan, a háborúsakról meg már ne is beszéljek... Aki akarja az látja a különbséget aki nem az úgy sem fogja.
    Különben pedig ilyen alapon az én véleményem: az összes film a "vonat beáll az állomásra" film hajazása, csak a szereplők és a helyszín más, meg mindig pár apróbb dolgoz változtatnak még.
    Ráadásul az összes mostani film még az első hangos filmre is hasonlít, mert az összes mostani filmnek van hangja csak 1-2 helyen más. Minek ennyi hangos film utánzat….
    Ha végtelenségig leegyszerűsítünk mindent, akkor mindenben mindent bele lehet magyarázni...
    Nem tudom miért alakult ki ez a heves vita ennél a filmnél? Komolyan sokszor azt érzem, hogy annak idején onnan indulhatott ki, hogy valaki féltékeny volt és azt mondta: Persze ha sok pénzed van amit elkölthetsz akkor úgy könnyű…..
    Valakinek tetszik valakinek nem. De szerintem ez minden film esetén így van - és lehet csak nem figyeltem - , de mintha ezért nem ennék ennyire egymást más filmek esetén az emberek.
    És bár mint kitűnt nekem tetszik a film, de nem csak maga a film miatt, hanem mert nem csak az egyes snittekig tart a film, hanem készült hozzá egy kerettörténet amit kevés film mondhat el (tudom valakik ebből is csak annyit látnak majd, hogy minden csak pénzlenyúlás, mert a sok …. majd vesz könyvet, meg minden).
    És hogy készült nyelv a történethez az miért baj? Tudtommal 3 ilyen film van csak. Mert 1 már van, akkor nem is lehet több. (Ez olyan mintha azt mondanám én már használtam a piros színt a filmemben háztetőnek, más már ne használja). Én inkább örülök, hogy vették a fáradságot (pénzt) és nem csak halandzsa van a filmben. Hogy mennyire hajazás ez is, arra csak annyit, hogy míg a Gyűrűk uránál a nyelv előbb volt, a Star-Trek-nél meg jóval később születet, ennék a filmnél pedig maga a filmhez kértek fel valakit, hogy alkosson meg valamit.
    Etikai:
    „És ez pedig egy fogás. (sőt külön szegmens épül rá...)”
    Tudom hogy ez nem véletlen van, csak neten (most nem kimondottan a SG-re gondolok csak) egyre gyakrabban lehet olyat találni, hogy a címnek semmi köze lassan a tartalomhoz. Persze a jó ütős cím fontos, hogy megfogjon, de valahogy régebben nem találkozhattál ilyesmivel: (ez most nem valós példa csak kitalálás)
    Cím: Vonat gázolt egy embert Kőbányánál
    Tartalom: majdnem elgázolt egy idős embert a vonat a Nyugati pályaudvaron, mert a síneken feküdt. Szerencsére nem jött a vonat. Ha jött volna úgy járt volna mint annak idején az a fiatal akit Kőbánya-Kispestnél halálra gázolt egy szerelvény.

  • TreDoR #35
    Na b*zdmeg, eddig nem értettem miért hasonlítgatják a Pocahontashoz (olyan rég láttam, hogy már szinte egyáltalán nem emléxem rá), de ez így eléggé durva.
  • TreDoR #34
    Hát igen, nyilván az SW-ket is sokkal kevesebb ember imádja, és közel sem beszéltek róluk annyit mint az avatarról.
  • bmw #33
    Nekem tetszett a film, ennyi.....
    Nem lehetunk egyformak...
  • NEXUS6 #32
    Lehet, hogy mindkét oldalról erős az érzelmi reakció, de nem példátlan.
    Pl ott vannak a SW eposz újabb részei, amelyek.... nos szerintem szintén a hulladék kategóriájába tartoznak és semmilyen más céljuk nincs csak, hogy minél több pénzt hozzanak össze.
    Ettől persze van akinek ezek is teccenek és bizonyos szempontból irigylem is az ő naivitásukat, hogy képesek így nézni ezekre a műalkotásokra.
    Mert legyünk őszinték, zéró eredetiséggel rendelkeznek, gyakorlatilag az eredeti 3 rész szituációinak, szövegeinek újra keverése. Technikailag is habár magas színvonalúak ezek a filmek, azonban messze nem mutatnak olyan forradalmi és emellett realisztikus látványvilágot, mint az előző részek a maguk idejében.

    Mindez az Avatarra is igaz, és csak olyan szempontból zseniális, hogy képes volt első filmként az elejétől a végéig olyan érzést kelteni, mintha egy unalomig ismert sorozatnak kb a 3. 4. része lenne!


    És még egyszer, irigylem akiknek mindezek ellenére teccett a film, de a tények azok tények.
    Egy szinten persze megértem, jómagam más kommersz dolgoknak én is tudok rajongója lenni, imádom a kólát, de tudom hogy moslék és van hogy bizonyos társaságban le is tagadom, hogy olyat innék.

    Ez talán nem tűnik gerinces viselkedésnek, de az ember mindig választhat az agyatlan rajongás és aközött, hogy tudja minek mi a valódi értéke. Én az utóbbira szavazok, mégha ellentmondásosnak is tűnik emiatt az amit teszek vagy mondok.
  • boond #31
    Ha még vki nem ismerné...

  • boond #30
    A hasonlít, és az (közel) 1:1-ben másolás csak más helyen és időben az 2 külön dolog.


    "Ilyenkor mindig elgondolkodik az ember, hogy nem kellene ebben a szakmában is legalább valami etikai kódex"

    Van.
    És ez pedig egy fogás. (sőt külön szegmens épül rá...)

    "Egy üzenet pedig a cikk írójának a néptől:"

    Mekkora gáz XD