Szekeres Viktor

Budapesten az Avatar egyik csúcsát döntheti meg az Eredet

Vidéken és országos szinten két hete már nem a Eredet volt a legnézettebb, s bár múlt hétvégén visszaszerezte első helyét, az Avatar folyamatos uralkodásának rekordját csak Budapesten döntheti meg a scifi.

Az Eredet immáron a negyedik hete vezeti a budapesti mozis nézettségi toplistát, s bizony ezzel az Avatar idei rekordját veszélyezteti, bár arról nincs információnk, hogy ez okoz-e álmatlan éjszakákat a népszerű élőszereplős animációs filmet rendező James Cameronnak. Az Avatar ugyanis, miközben minden idők legtöbb bevételt termelő filmje lett itthon, ugyancsak négy hétig tudott első lenni - két alkalommal is, mivel január elején az egyik hétvégén a Sherlock Holmes-t többen látták a fővárosban, s ez megszakította egy hétre a kékek elsőségét.

Akkoriban azonban a pangás és az Oscarra jelölt filmek időszakában nem volt túl nehéz dolga az Avatarnak, az Eredet viszont, miközben hétről-hétre folyamatosan csökkent a bevétele, 100 milliós hollywoodi filmekkel küzdött meg a top pozícióért. A premier hétvégéjén Budapesten 47 002-en látták Christopher Nolan filmjét, nem is igazán volt konkurenciája. Rá egy hétre azonban csak szoros csatában sikerült legyőznie Az utolsó léghajlítót (27 883 - 22 973), a bemutató harmadik hetében pedig még közelebb került hozzá a második A varázslótanonc (20 718 - 19 113), de a trón az álomfilmé maradt. Múlt hétvégén a Salt ügynök támadását védte ki az Eredet (12 979 - 10 879), így már csak egyetlen hétvégén kellene uralkodnia, hogy az első film legyen idén, mely zsinórban öt hétig vezette a nézettségi toplistát Budapesten. Azonban valószínűleg a csúcsdöntéshez a Ragadozóknak is lesz egy-két szava.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Watchmen #6
    Na de látod nem lehetett kihagyni.
  • blessyou #5
    Mondjuk elég lett volna azután kiírni, miután megdöntötte...
  • Watchmen #4
    Annyira érezhető már a címen is, hogy kár lett volna kihagyni mivel az Avatar egyik csúcsát meglehet dönteni...ami szerintem egyáltalán nem mérvadó, de hát szíve joga.
  • Watchmen #2
    Szegény Cameron biztos nem fog aludni 1-2 napig:D
  • edios #1
    "arról nincs információnk, hogy ez okoz-e álmatlan éjszakákat a népszerű élőszereplős animációs filmet rendező James Cameronnak"

    pénzügyileg: távolról sem. :)