Szekeres Viktor

Hat órás volt az Avatar első verziója

Az első vágás után még 6 óra hosszúságú volt az Avatar, ezt a 360 percet sikerült később 166 percre csökkenteni. A filmből többek között a lassú kezdést okozó földi jelenetek kerültek ki.

Sam Worthington a napokban sajtótájékoztatót tartott, melyet a Titánok harca 2-re vonatkozó kérdések mellett pár Avatarosra is válaszolt a közelgő, 8 perccel hosszabb speciális változat mozis premierje kapcsán: "Bárcsak 8 órát adnának hozzá a filmhez. Amikor láttam az Avatar első vágását, akkor még hat órás volt."

Worthington hozzátette, hogy a kivágott jelenetek között volt pár vadászós rész, a sokat pletykált szexjelenet, amely azonban sokak csalódására nem kék pornó, valamint rengeteg, pusztán a karakterekkel foglalkozó szegmens is kikerült a végső változatból. Worthington elmondása szerint Giovanni Ribisi (Parker Selfridge) és Stephen Lang (Miles Quaritch ezredes) figurája lett volna sokkal gazdagabb eredetileg. A színész hozzátette, hogy több kimaradó jelenet a Földön játszódott, s ezek azért nem kerültek a végső verzióba, mert nem működtek, s a készítők úgy érezték, hogy a nézők mihamarabb szeretnének eljutni a Pandorára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kpbendi #28
    Az IMAX-ek még jó fél évig teltházzal működtek volna, akkora volt az érdeklődés, de más produkciókkal kötött szerződések miatt előbb le kellett venniük az Avatart a műsorról, mint hogy csökkent volna a nézettség. Ezért most kiadnak egy újravágott verziót, hogy ismét visszakerülhessen a film az IMAX-ekbe.
  • Csakezmaradt #27
    6 órás baromság...
  • Bren X #26
    Vajon kiadják DVD-n?
    6 órás Far Cry film az már valami :-)
  • Eriongtk #25
    Téves... még mindig lenne +1 bőr:
    12 órás kibővített-extra-never seen before változat :D
  • RiSeForMuSiC #23
    Bah, kávé hiány: az üzenet második része nem bmw-nek szólt.
  • RiSeForMuSiC #22
    A szar, nem szar szubjektív dolog. Elég primitív dolog valakit lenyomorultozni, amiért ki merte mondani a véleményét. Ja, Magyarországon vagyunk, ugye itt mindenkinek a seggéből virad fel az örök igazság napja, és hogy meri más lefikázni, ami nekem tetszik.
  • Silenzio #21
    Hogy te milyen okos vagy... Kár, hogy szart se tudsz a szkripteléstől, nyomorult.
  • bippo #20
    endrev pont nem mondta, hogy szar a film. (gombabácsi inkább)
    Ő pont azt mondta, hogy valószínűleg kicsit döcögősebb lenne a film, és a hossz/tartalom arány miatt lehet, hogy ez a formája unalmas lenne már.
    Én is így vagyok vele, de ettől még kíváncsi lennék rá, főleg, mert a mozis nagyon jó volt, így a 6órás is jó lehet, mint film, de ne legyen illúziónk: 6órában ugyanazt az izgalmat nehezebb fenntartani, mint amit 3-ban igencsak sikerült.
  • DDE #19
    Annó a Pearl Harbor-ból is hanyagolhatták volna az első 1.5 órát ...
  • bmw #18
    Izlesek es pofonok....
    Ha Neked nem jon be akkor nem jon be attol meg nem szar egy film....