MTI

Péntektõl vetítik az Avatar hosszabb változatát

Pénteken tér vissza az Avatar a mozikba a tavalyi bemutatónál kilenc perccel hosszabb változatban Észak-Amerikában és a világ számos országában.

Mint James Cameron rendezõ a minap elmondta, az Avatar: Special Edition azért kerül a mozikba, mert még sokat kell várni a film folytatására, s így igyekszik a technika segítségével fenntartani a rajongók érdeklõdését. A rendezõ szerint az eredeti változat bemutatása óta nemzetközi szinten egyébként is megduplázódott a 3D-s filmvásznak száma, így végre azok "a százezrek, ha nem milliók" is háromdimenziós minõségben láthatják, akiknek eddig nem volt rá módjuk.

Az Avatar a filmtörténet legnagyobb kasszasikere lett 2,7 milliárd dolláros globális bevételével. Cameron szerint az új bemutató azoknak is alkalmat ad a film mozis élvezetére, akik eddig csak DVD-n vagy kalózfelvétel formájában látták. A kilencpercnyi újdonság több jelenet kiegészítésébõl áll össze. Látható majd a Pandora bolygó egy Na'vi bennszülöttjének halála, ami erõsebb érzelmi töltést ad az eredetileg rövidebb jelenetnek, és egy vadászjelenet is színesíti a bolygó bizarr lényeinek bemutatását - magyarázta Cameron.

A hosszabb produkció novemberben DVD-verzióban is forgalomba kerül. A lemez 16 percnyivel gazdagítja az eredetit, mivel "alternatív valóság változatot" is kínál. A rendezõ korában bejelentette, hogy már dolgozik a Pandora víz alatti világával foglalkozó folytatáson. "Imádok búvárkodni, de amikor nekilátok ennek a filmnek, nem búvárkodhatom kedvemre, tehát a szenvedélyemet legalább egy fantázia óceán megteremtésével kötöm le" - fogalmazott Cameron.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Bren X #10
    Hát igen...támogatni kell a filmipart + kiadókat + a lemezgyártókat + akit kihagytam. Biztos benne van, hogy valahonnan plusz pénzeket kell szerezni. Mindenesetre remélhetőleg a Lightsorm Entertainmentbe
    http://en.wikipedia.org/wiki/Lightstorm_Entertainment
    fektetik az így befolyt összegeket.
  • wolruf #9
    Lehet hogy én vagyok a szűk kisebbség, én örülnék neki, ha itthon is adnák azt a néhány perc pluszt. Nagyon szívesen megnézném újra moziban (is). Tudjátok, semmi sem kötelező. Ha itthon is adnák, sokan megnéznék, titeket senki sem kényszerítene, hogy pont ezt nézzétek meg moziban.
  • jaspercry #8
    Nekem az is "sokk" lenne ,hogy csak azt a 9 perc + adnák a mozikban.
    így sem volt ez a film túl rövid moziba vigigülni.....
  • sanyicks #7
    igen, minden évben kapsz egy +1 perces kimaradt jelentes cuccot. Így még 3000 ig is elhúzhatja ezt a fost :)
  • Barakukk #6
    Az mire jó, hogy leírják, hogy mi lesz abban a 9 percben? Így is ismerem a teljes filmet, háromszor láttam, most megint úgy vegyek majd jegyet, hogy csak 9 perc plusz, aztán még azt is tudni fogom, hogy mi lesz abban a 9 percben? Nem érdekel, hogy Cameron elmondta-e, én ezt SPOILERként fogom fel és illett volna figyelmeztetni az olvasót, hogy olyan információt tartalmaz a cikk, ami a cselekményt. Vagy én vagyok egyedül, aki úgy szerette volna látni a filmet, hogy nem tudja, mi lesz abban a 9 percben?
  • lenox01 #5
    Itthon nem fog menni sehol sem? Tuti?
  • Bren X #4
    Hát igen...
  • ADAMEX9 #3
    Itthon is jó lett volna vetíteni...
  • Bren X #2
    Engem akkor is a teljes, összes kivágott jelenetet tartalmazó változat érdekel.
    Gondolom 2341-ben fog az is megjelenni :-)
  • barcames #1
    hát ez a cameron nem semmi