• worlds
    #36
    Ezzel mindig az a bajom, hogy a filmek 90%-ról lehetne hasonló dolgot írni.
    Pl. minden lövöldözős túszejtős majdnem ugyanolyan, meg az összes szerelmesben is mindig ugyanaz van csak pár dolgot változtatnak, meg hát az összes UFO-s is majdnem ugyanolyan, a háborúsakról meg már ne is beszéljek... Aki akarja az látja a különbséget aki nem az úgy sem fogja.
    Különben pedig ilyen alapon az én véleményem: az összes film a "vonat beáll az állomásra" film hajazása, csak a szereplők és a helyszín más, meg mindig pár apróbb dolgoz változtatnak még.
    Ráadásul az összes mostani film még az első hangos filmre is hasonlít, mert az összes mostani filmnek van hangja csak 1-2 helyen más. Minek ennyi hangos film utánzat….
    Ha végtelenségig leegyszerűsítünk mindent, akkor mindenben mindent bele lehet magyarázni...
    Nem tudom miért alakult ki ez a heves vita ennél a filmnél? Komolyan sokszor azt érzem, hogy annak idején onnan indulhatott ki, hogy valaki féltékeny volt és azt mondta: Persze ha sok pénzed van amit elkölthetsz akkor úgy könnyű…..
    Valakinek tetszik valakinek nem. De szerintem ez minden film esetén így van - és lehet csak nem figyeltem - , de mintha ezért nem ennék ennyire egymást más filmek esetén az emberek.
    És bár mint kitűnt nekem tetszik a film, de nem csak maga a film miatt, hanem mert nem csak az egyes snittekig tart a film, hanem készült hozzá egy kerettörténet amit kevés film mondhat el (tudom valakik ebből is csak annyit látnak majd, hogy minden csak pénzlenyúlás, mert a sok …. majd vesz könyvet, meg minden).
    És hogy készült nyelv a történethez az miért baj? Tudtommal 3 ilyen film van csak. Mert 1 már van, akkor nem is lehet több. (Ez olyan mintha azt mondanám én már használtam a piros színt a filmemben háztetőnek, más már ne használja). Én inkább örülök, hogy vették a fáradságot (pénzt) és nem csak halandzsa van a filmben. Hogy mennyire hajazás ez is, arra csak annyit, hogy míg a Gyűrűk uránál a nyelv előbb volt, a Star-Trek-nél meg jóval később születet, ennék a filmnél pedig maga a filmhez kértek fel valakit, hogy alkosson meg valamit.
    Etikai:
    „És ez pedig egy fogás. (sőt külön szegmens épül rá...)”
    Tudom hogy ez nem véletlen van, csak neten (most nem kimondottan a SG-re gondolok csak) egyre gyakrabban lehet olyat találni, hogy a címnek semmi köze lassan a tartalomhoz. Persze a jó ütős cím fontos, hogy megfogjon, de valahogy régebben nem találkozhattál ilyesmivel: (ez most nem valós példa csak kitalálás)
    Cím: Vonat gázolt egy embert Kőbányánál
    Tartalom: majdnem elgázolt egy idős embert a vonat a Nyugati pályaudvaron, mert a síneken feküdt. Szerencsére nem jött a vonat. Ha jött volna úgy járt volna mint annak idején az a fiatal akit Kőbánya-Kispestnél halálra gázolt egy szerelvény.