Szekeres Viktor

Amikor Hupikék törpikék még a Pixart is leverik

Itthon a Gru 2 eddig az év legsikeresebb filmje, s az animáció a világ minden részén hatalmas sikereket ér el, akárcsak az új Pixar-mozi, a Szörny egyetem. Azonban akad két ország, melyekben mindkét filmet megszégyenítette az új Hupikék törpikék.

Pár éve hatalmas szenzáció volt az élőszereplős Hupikék törpikék-mozifilm nagy sikere, ami világszerte 564 millió dolláros bevételben mutatkozott meg. A Sony stúdió olyannyira belelkesült, hogy rögtön további két epizódot rendelt a készítőktől 2013-ra és 2015-re. A nemrég bemutatott második rész ismét csak nagy meglepetést szolgáltatott, azonban ezúttal negatívat, hiszen az előző film 143 milliós bevételei Amerikában 69 millióra estek vissza, s míg az első epizód világszerte 421 milliót hozott, addig a folytatás még mindig "csak" 220 milliónál tart. Ami persze nagyon jó eredmény, de a 150 millió dolláros, rekordméretű nemzetközi kampányhoz képest kifejezetten csalódásnak tűnik.

A film tehát nemzetközileg nem teljesít rosszul, itthon is nagyon sikeres, majdnem 200 ezren látták. Azonban akad két ország, ahol döbbenetesen magasra hágott a Hupikék törpikék-láz. Horvátországban és Izraelben a film ugyanis még a nyár két legnagyobb családi durranását, a Szörny egyetemet és a Gru 2-t is lepipálta. Izraelben a különbség kifejezetten imponáló volt, míg a Gru 2 2,8, a Szörny egyetem pedig 2,2 millió dollár bevételt hozott, addig a Hupikék törpikék 2 4,5 milliót.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!