SG.hu

Az autóiparban is megjelenik a Huawei

A cég vezeték nélkül működő fedélzeti eszközöket mutatott be a barcelonai Mobil Világkiállításon. A járművek interaktívvá válnak, és internetet, valamint audiovizuális szórakoztatási élményt nyújtanak vezetőik számára.

A kínai Huawei bemutatta első telematikai termékeit, amelyek egyúttal a vállalat nyitását jelzik az autóipar felé. A barcelonai Mobile World Congress (MWC) keretében debütáltak a vállalat 3G és LTE kommunikációs moduljai, a MU609T és a ME909T, egy 3G mobil hotspot, a DA6810, és egy 3G fedélzeti diagnosztikai eszköz DA3100 néven. A cég bejelentése szerint ezek az autóipari termékek szinte bármilyen környezetben képesek vezeték nélküli kapcsolatot biztosítani függetlenül az időjárási körülményektől, a terepviszonyoktól és az energiaellátástól.

"A Huawei is belép az intelligens közlekedés korszakába új termékeivel, amelyek integrálják a vezeték nélküli kommunikációt a járművek elektronikai rendszerével. Telematikai megoldásainkat úgy alakítottuk ki, hogy elérhetővé tegyék az autók és egyéb közlekedési eszközök számára a folyamatos adatkapcsolatot, így a felhasználók teljes mértékben élvezhetik az ICT szolgáltatások által nyújtott előnyöket" - mondta Kevin Liu, a Huawei fogyasztói üzletág mobil szélessáv divíziójának alelnöke.

A vállalat mindkét 3G és LTE kommunikációs modulja megfelel az autóiparban elvárt követelményeknek a működési környezet hőmérséklete és az energiafogyasztás tekintetében is. Az MU609T akár 14,4 Mbit/s adatátviteli sebességet támogat a HSPA+ hálózatban, az ME909T pedig 100 Mbit/s sebességet LTE hálózatban. Mindkét modulban megtalálható az előre telepített GPS és eCall funkció, a távoli szoftverfrissítési lehetőség (firmware over the air - FOTA) pedig lehetővé teszi a későbbiekben új technológiák integrálását a már meglévő modulokba.

A DA6810 3G WiFi Box vezeték nélküli hotspotot tud létrehozni, a DA3100 pedig egy fedélzeti diagnosztikai (on-board diagnistics - OBD) adatküldő rendszer, amely a biztosítótársaságok és flottaüzemeltető vállalatok számára hozzáférést biztosít olyan információkhoz, mint például a jármű fizikai állapota, helyzete és tulajdonosának vezetési szokásai. Ez a beépített rendszer 3G hálózaton keresztül valós idejű adatokat küld, valamint lehetővé teszi a fényszórók és az ablakok távoli vezérlését okostelefon-alkalmazásokon keresztül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!